Skocz do zawartości
Gumili

Homemade Shroud

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak widać jestem tu nowy, lecz od kilku dni czytam to forum (a dokładnie dział "Chłodzenie Wodą i Inne Metody"). Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem skróconej nagrzewnicy od Łady (thx NAZIR :wink: ) i bloku od Misia15go (też wielkie dzięki :wink: ). Postanowiłem zrobić jakiś shroud do tej wspaniałej nagrzewniczki, więc włączyłem pewien program ;) i zrobiłem dwa projekty. W tym temacie chciałbym poprosić was abyście je ocenili i powiedzieli, które z rozwiązań jest lepsze. Głównie chodzi mi o rezerwuar (podłączenie węży jak i budowa wewnętrzna).

Tak więc oto te dwa projekty:

Projekt nr.1

Dołączona grafika

Niewielki opis:

W tym projekcie woda miałaby wpływać do chłodniczki kątnikiem, ochłodzić się i wypłynąć trójnikiem. Gdy w rezerwuarze woda byłaby chłodniejsza niż w reszcie układu "zamieniłaby" się z wodą cieplejszą.

Projekt nr.2

Dołączona grafika

Opis:

W tym przypadku woda wpływa bezpośrednio do zbiornika, po czym wpływa do chłodnicy i spowrotem trafia do układu.

Aha. W tym drugim projekcie obok wiatraków (a właściwie grilli) możecie zobaczyc : 2 zawiasy, diode LED, i pokrętło do sterowania wiatrakami. Nie ma tego w pierwszym projekcie, ponieważ był on robiony wcześniej, potem go wyedytowałem i dodałem własnie te rzeczy. Ostatecznie shroud bedzie wyposażony w te bajery.

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam :)

Edytowane przez Gumili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pierwszym projekcie na odwrót zaznaczyłeś wlot i wylot w stosunku do opisu.

A tak pozatym to pierwszy projekt bardziej mi się podoba jeżeli woda będzie płyneła tak jak jest w opisie.

Edytowane przez Dr_Ozda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pierwszym projekcie na odwrót zaznaczyłeś wlot i wylot w stosunku do opisu.

1548894[/snapback]

Ano faktycznie źle zaznaczylem :P przepraszam bardzo - zaraz poprawie :D i dzieki za info :D

Edytowane przez Gumili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi