vendro Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) Witam, Ostatnio zainspirowany po przeglądaniu różnych zmodyfikowanych obudów, postanowiłem zmierzyć się i z tym sam :) W z wiazku z tym mam kilka pytań, na które mam andzieje, uzyskać odpowiedź: 1) Jakiej grubości musi być plexa - jeśli chcę zrobić całkowicie przeźroczystą obudowę? 2) W jaki sposób poskładać wszystkie ścianki w jedną całość? Jak przymocować "półki" ? Nie sądze, żeby używać do tego kleju, ale czy za pomocą śrubek będzie dobrze ? Jak autorzy podobnych projektów poradzili sobie z tym? 3) Czy wewnątrz takiej obudowy musi być jakiś "szkielet" ? To narazie chyba tyle. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdr. Edytowane 14 Lipca 2005 przez vendro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Witam, ...Jak przymocować "pułki" ? Nie sądze, żeby używać do tego kleju, ale czy za... 1545591[/snapback] pamiętaj, że to jak wypowiedasz się na forum, świedczy o Tobie samym... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 powinno ci sie przydac pare linkow :wink: : 1 2 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vendro Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) pamiętaj, że to jak wypowiedasz się na forum, świedczy o Tobie samym... :mur: 1545613[/snapback] Spokojnie i bez nerwów ;) Wiadomo, że to co psizesz na forum świadczy o Tobie. Ja byłem już zmęczony po całym dniu bigania po basenie, jednak postanowiłem napisać posta i popełniłem jeden błąd , który dziś poprawiłem. Dodawanie "złośliwej emoty" (bo tak ja odebrałem), także świadczy o Tobie. ;) Jednakże, dzięki za poprawe. ;) powinno ci sie przydac pare linkow :wink: : 1545691[/snapback] Dzęki! Te modyfikacje wiele mi wyjaśniają! Edytowane 14 Lipca 2005 przez vendro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 to nie była złośliwość z mojej strony. zupełnie nie o to mi chodziło. po prostu mam dość patrzenia na błędy w najprostszych polskich słowach. sam później zaczynam zastanawiać się jak napisać np. KT(Ó/U)RY... pozdrawiam, życzę powodzenie przy modzie :) co do budy w 100% z plexi, to wydaje mi się, że jej wygląd nie będzie Cię zbyt długo cieszył, bo plexi się porysuje :| pomyśł może nad budą z elementami z plexi w miejscach które są mniej narażone na 'porysowanie' ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 imho całe pleksiane obudowy sux.. stoi to takak kupa szlanopodobnego shitu n a stole i jeszzce pokazuje obskurne cdromy , asilacze kable etc... nie daj Boż ejeszcze światła w 4 kolorach będa z niej wychodzić i masz najprawdziwzy w świecie wioska mod :lol: pomyśł nad połączeniem plexy z jakimś innym materiałem.. niewiem, aluminium, drewno może... zmień kształ budy na jakiś niestandardowy, okna o różnorakich kształtach i w przemyślanych miejscach... pleciane obudowy można kupić w sklepie.. więc po co robić coś żeby uzyskać efekt najwyżej taki sam jak sklepowy... a często gorszy... (pęknięcia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 imho całe pleksiane obudowy sux.. stoi to takak kupa szlanopodobnego shitu n a stole i jeszzce pokazuje obskurne cdromy , asilacze kable etc... nie daj Boż ejeszcze światła w 4 kolorach będa z niej wychodzić i masz najprawdziwzy w świecie wioska mod :lol: pomyśł nad połączeniem plexy z jakimś innym materiałem.. niewiem, aluminium, drewno może... zmień kształ budy na jakiś niestandardowy, okna o różnorakich kształtach i w przemyślanych miejscach... pleciane obudowy można kupić w sklepie.. więc po co robić coś żeby uzyskać efekt najwyżej taki sam jak sklepowy... a często gorszy... (pęknięcia) 1546303[/snapback] Nie zgadzam się z tym co piszesz... Ale także nie podoba mi się pomysł autora tego tematu :) Obudowa cała z pleksy wcale nie musi się nudzić, nie musi pokazywać obskurnych cd-romów itd. :) Troszkę inwencji, farby, papieru ściernego i można uzyskać zarąbiste efekty, jak tylko znajdę trochę czasu i zabiorę się za tworzenie swojej budy (mam ją już w głowie ;)) to założę temat i będe wstawiał foty :) Najważniejsze to mieć koncepcję na to co się chce zrobić, bo samo "zrobię sobie obudowę" z plexy nie wystarczy, w takim wypadku poparłbym to co pisze Pelzak - jednym słowem beznadzieja, trzeba trochę pododawać żeby to miało ręce i nogi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) to właśnie miałem na myśli... wątpie żeby autor tego tematu był tak wytrawnym moderem jak Gnome... i nie poprzestał na zamianie metalu na plexe... oczywiscie popieram Cie mak777 w kwestii takiej, że obudowa może być wypasiona... ale w takim wypadku nie było by pytań w stylu jak posklejać to do kupy... bez obrazy ale nie mamy tu do czynienia z pro-moderem :D.. więc i obskurne cdromy będą wystawać... :) (no chyba że się mylę, a mam do tego prawo) Edytowane 14 Lipca 2005 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) to właśnie miałem na myśli... wątpie żeby autor tego tematu był tak wytrawnym moderem jak Gnome... i nie poprzestał na zamianie metalu na plexe... oczywiscie popieram Cie mak777 w kwestii takiej, że obudowa może być wypasiona... ale w takim wypadku nie było by pytań w stylu jak posklejać to do kupy... bez obrazy ale nie mamy tu do czynienia z pro-moderem :D.. więc i obskurne cdromy będą wystawać... :) (no chyba że się mylę, a mam do tego prawo) 1547060[/snapback] :) Zobaczymy, nie mów hop, jak kolega pokaże co zmotał wtedy będziemy oceniać, wieszać psy itd. ;P P.S. Przeglądałem Twoją stronkę, kierownica mnie rozwaliła :D Zaraz wyślę Ci PMkę bo mam pytanie :) EDIT PMka poszła, czekam na odpowiedź :) Edytowane 14 Lipca 2005 przez mak777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vendro Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) zwiedzialem kilka sklepow "budowlanych" i troche sie zrazilem co do ubudowy z samej plexy, nie ze względu że może się prosować, czy będą z niej wystawać "obskurne cdromy" (bo troche weny, czasu, checi i wszystko moze byc piekne :D ), ale ceny jaka racza sie za "kawalek" plexy w castoramie... cos kolo 105 zl za chyba 1mx1m. :\ I chyba skorzystam z waszych podpowiedzi i zrobie "dziure" w swojej dotychczasowej obudowie, dodam kilka bajerow i kilka przerobek i to chyba bedzie to. no ale na razie tuning bedzie musial poczekac bo niby wakacje a mnie ciagle w domu nie ma :) pozdrawiam. Edytowane 16 Lipca 2005 przez vendro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 zwiedzialem kilka sklepow "budowlanych" i troche sie zrazilem co do ubudowy z samej plexy, nie ze względu że może się prosować, czy będą z niej wystawać "obskurne cdromy" (bo troche weny, czasu, checi i wszystko moze byc piekne :D ), ale ceny jaka racza sie za "kawalek" plexy w castoramie... cos kolo 105 zl za chyba 1mx1m. :\ I chyba skorzystam z waszych podpowiedzi i zrobie "dziure" w swojej dotychczasowej obudowie, dodam kilka bajerow i kilka przerobek i to chyba bedzie to. no ale na razie tuning bedzie musial poczekac bo niby wakacje a mnie ciagle w domu nie ma :) pozdrawiam. 1550991[/snapback] Poszukaj lepiej... Ja tam mialem plexe za darmo bo ojciec mi z pracy zalatwil, tzn. mam i czeka aż ja będe miał czas się za nią zabrać, ale ogólnie z tego co czytałem na naszym forum to ludzie płacą mniej niż połowę z tego co napisałeś za 1m^2 :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 poszukaj hurtowni takich materialow. kolo nich zawsze stoja kontenery na scinki. w gdyni jest jedna duza i jak jestem w okolicy to sobie zachodze :) szczegolnie ze kawalki 75x250cm to sa juz scinki B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 W tym temacie podany jest link do sklepu z plexa, moze tam znajdziesz potrzebne ci materialy: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=143905 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 poszukaj hurtowni takich materialow. kolo nich zawsze stoja kontenery na scinki. w gdyni jest jedna duza i jak jestem w okolicy to sobie zachodze :) szczegolnie ze kawalki 75x250cm to sa juz scinki B) 1551135[/snapback] to jush wiemy kto grzebie w śmietnikach po nocach :lol: ;) ;) ;) ;) eh,,, ale przyznam sie ze w takim bym pogrzebał jakby było coś na bloczek czy moddingu :D co do topiq... sama pleksa to szit, no chyba że naprawde umiesz sie za to wziąć i stwożyć niezłe maleńswo pomyśl o połączeniu pleksa/poliwęgla( :D ) + drewno :D sam sie nad takim zastanawiam ale nie wiem czy bede miał plexe ;) ee a gdzie ten link do sklepu ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 to jush wiemy kto grzebie w śmietnikach po nocach :lol: ;) ;) ;) ;) 1551968[/snapback] hehehe :D po jakich tam nocach. ide sobie na legalu i wynosze pare metrow kwadratowych w roznych kolorach :wink: a wlasnie. nie mylic prosze kontenerow na scinki ze smietnikami B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 czyli jakbym miał potrzebe to można u Ciebie zamówić plekse ?? :lol: :banana: :plum: :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 jak bede w okolicy to moge rzucic okiem czy cos ciekawego jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 poszukaj hurtowni takich materialow. kolo nich zawsze stoja kontenery na scinki. w gdyni jest jedna duza i jak jestem w okolicy to sobie zachodze :) szczegolnie ze kawalki 75x250cm to sa juz scinki B) 1551135[/snapback] A mozesz podac adres tej hurtowni? :) Bo chetnie bym tez tam troche pogrzebal :-P :wink: Ostatnio wpadlem na pomysl zeby zrobic dziewczynie odtwarzacz mp3/divx ze starego kompa i wlasnie plexy troche by sie przydalo B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...