rbtck1 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Witam, Mam problem z dyskiem Samsung SW0434A 4,3 GB, jest on juz troche stary ale mam go 7 lat i do tej pory dzialal. Chodzi o to ze nie wykrywa dysku w biosie za kazdym razem... wykrywa chyba raz na jakies 10 prob. Kombinowalem ze zworkami itp. choc nie ma sensu bo wczesniej na tych ustawieniach dzialal dobrze. To wiec sprobowalem sprawdzic progsem HDD Regenerator 1.41, oczywiscie meczylem sie pol godziny zeby dysk wykrylo i zaczelo sprawdzac. Zapuscilem progs na noc i poszedlem spac rano wstaje i sie patrze ze przeskanowalo dopiero 1 MB z dysku :o i znalazło 97 badow z czego 8 zostalo naprawionych. Czy z tego dysku bedzie jeszcze jakis pozytek ? Dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Jeśli błędy są skupione na jakimś niewielkim obszarze, to można podzielić dysk tak, żeby partycje omijały błędy - on może nie być wtedy bootowalny, ale jako dyskietka się nada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Już wygląda na to że całkiem padł :-( Uruchamia sie na 5 s i gasnie :/ Chyba juz nic z nim nie zdzialam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Wygląda mi to na jakieś uszkodzenie elektroniki tego dysku nie chce nic mówić ale chyba już nic nie da się zrobić. Spróbuj jeszcze zanieść go do jakiegoś znajomego elektronika bo podróż do serwisu jest nie warta świeczki :neutral: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...