dominik204 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 hej. jestem w sieci. mam przekierowany jeden port na routerze i zalozylem sobie serwer ftp. gdy ktos z zewnatrz (ale wlasnie :ktory nie jest w innej sieci tzn ma np. neostrade) wchodzi ftp://adres_ip_routera:przekierowany_port to normalnie wchodzi na mojego ftp-a, ale gdy ktos z zewnatrz jest w sieci to nie moze wejsc. na serwerze ftp u mnie pisze ze nie moze otworzyc kanalu do przesylania danych. z trybem pasywnym juz probowalem i nic :(. co robic. moze ktos wie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 A ten ktoś z zewnątrz ma odblokowane porty :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 pewnie ma zablokowany port, na ktorym ma pobierac dane od ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 polaczenia p2p jesli obydwie strony sa za NATem nie sa chyba mozliwe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 hej. jestem w sieci. mam przekierowany jeden port na routerze i zalozylem sobie serwer ftp. gdy ktos z zewnatrz (ale wlasnie :ktory nie jest w innej sieci tzn ma np. neostrade) wchodzi 1547228[/snapback]Nie rozumiem :( Połączenie typu: Internet -> router -> FTP działa, a połączenie LAN -> FTP nie działa? W sieci lokalnej adres twojego serwera FTP jest inny, zgodny z adresem IP kompa w sieci. Z zewnątrz (internet) serwer jest widziany pod IP routea. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik204 Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 hejka. kolesie maja na pewno odblokowane porty. a co do ostatniego postu to nie chodzi mi o LAN w ktorym ja jestem (bo w mojej sieci FTP dziala) tylko o jakis inny LAN i ludzi ktorzy probuja sie dostac z niego do mojego FTP-a. chyba rozumiecie :) kanal sterujacy w polaczeniu sie otwiera i mozna sie zalogowac tylko nie chce sie otworzyc kanal transmisji danych i nastepuje listing katalogow i ..... nic. PS. tak dla przypomnienia ftp uzywa dwoch kanalow(portow) do dzialania 1. kanal sterujacy - port 21 2. kanal przesylu danych port 20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...