Skocz do zawartości
Torwald

Grzejaca Sie Karta W Idle :/

Rekomendowane odpowiedzi

Mam maly problem...

Karta (ta z podpisu) strasznie mi sie grzeje. Nie byloby nic w tym dziwnego, ale ona osiaga tak wysokie temperatury pod winda ! :/ Nic na kompie nie robie, a karta jest tak goraca ze mozna sie poparzyc. Nawet przyklejone radiatory nic nie daja.

I nie pisac mi tu o nawiewie bocznym, bo nicnie daje ;]

Poza tym nie od wczoraj siedze "w tej branzy"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D Może czujnik oszukuje?? Czasem tak bywa,kiedyś miałem podobny przypadek.Dotykałeś radiatora?? Chodzi normalnie komp się nieresetuje??Jeżeli biega normalnie itd to niemasz się czym przejmować takie jest moje zdanie.Ja mam 9200SE kupa jak h... ale cóż z braku laku dobra i taka ale też niesamowicie się grzała aż radiator prawie parzył ale nic się niedziało komp chodził normalnie dla pewności założyłem wentyl na radiatorze i wszystko jest ok.Jeżeli nic się niedzieje to daj sobie spokój. :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....

Karta jest CALA goraca, cooler standardowy zmieniony na Silencera. Nie wiem czy to wina sterow, ale mozna sprawdzic nowsza wersje.

Co do taktowania - jakbym ja krecil to chyba oczywiste ze wydzielalaby wiecej ciepla...

Dalem tymczasowy nawiew boczny i sie poprawilo, ale nie o to tu chodzi.

Karta nie powinna osiagac takich temperatur w idle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi