romeorunner Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Miałem kupić Ti4200 ale sprzedam rower i cuś tam jeszcze to morze starczy mi takie cacko. Jak myślicie starczą 2tys zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Karty mają być po 400 i 500 USD. Zobaczymy jak to będzie u nas. Przeglądam sobie właśnie screeny z dem na GFX i jestem pod WIELKIM wrażeniem :D ATI będzie musiało stanąć na włosach łonowych, żeby to pobić :D :D ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeorunner Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 I wy wszyscy wierzycie ze nVidia tak ot pokona ATI? Ja mysle ze specyfikacja mocno przesadzona,a pewnoscia nie tak szybko ja ujrzymy.Szczerze nie sadze zeby to miazdzylo R9700 Jak na mój gust ATI zostanie zmiarzdżone ale kto wie... i tak ATi coś zaraz wymyśli a potem znowu Nvidia i tak w kółko obie te firmy są potężne i rzadna z nich nie wygra ale póki co nowym królem na jakieś 4 miesiące zostanie Nvidia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Kurde koleś mam taką samą karte jak ty i wiesz co ten sapphire jest chyba walnięty ty masz 9800 3D marków ja mam 13200 (na nie podkręconym procku ) a na @2,95 14850 kurcze na GF 4 4200 z amd 2200+ ludzie mają po 12000 FUCK. Ja sie z karty swojej ciesze, wcześniej miałem 3500 3dmarków. Myśle że jak wstawie jakiegoś p4 3,06 Ghz to będzie 15000 3dmarków z palcem w [gluteus maximus]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Ale to będzie tylko "papierowy" król, bo i tak niewiele osób będzie stać na tą kartę (hehe... już widzę jak posiadacze Radków biegną je komuś opchnąć jeszcze za niezłe pieniądze;)). A najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że za 2-3 lata to będzie szitowa karta za 300 złotych :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 romeorunner -> czlowieku nie sprzedawaj dla karty roweru, potem juz zaczniesz zloto z domu wynosic ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Kurde koleś mam taką samą karte jak ty i wiesz co ten sapphire jest chyba walnięty ty masz 9800 3D marków ja mam 13200 (na nie podkręconym procku ) a na @2,95 14850 kurcze na GF 4 4200 z amd 2200+ ludzie mają po 12000 FUCK. Ja sie z karty swojej ciesze, wcześniej miałem 3500 3dmarków. Myśle że jak wstawie jakiegoś p4 3,06 Ghz to będzie 15000 3dmarków z palcem w [gluteus maximus].NIe chodzi o wstawianie P4 3,06Gz ale o to że masz troszkę słabszy procek od AMD XP 2000+ a ludzie na tym procku ze słabszą grafiką o jakieś 60% mają w 3D marku więcej o 30% to samo jest u mnie tylko że mam (przynajmniej tak mi się wydaje o jakieś 1000 1500 3D marków za mało) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Ja tylko czekam na to aż dzieki temu kroczkovi nvidii spadnie cenka RADKA 9700 :).... czekam do wiosny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Zobaczymy jak wyjdzie w praniu... tak miazdzyc ati to to chyba nie bedzie, wiadomo szybsze bedzie bo nowszy chip. Poczekamy zobaczymy.... (jeszcze tylko chwilka i wysypia sie karty z GeforceFX :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamDyczkowski Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Ja mam zintegrowaną kartę graficzna, wszystkie gry mi chodzą na najmniejszej rozdzielczosci i gra. 2000zł na karte dziekuje nie skorzystam chyba, że mi ktoś sprezentuje, kto zabawi się w Św. Mikołaja. :D :D :D :D :D Adam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Po pierwsze ja poczekam na testy , po drugie Ati ma jeszcze czas bo Nvidia masowo z NV30 ruszy po nowym roku . Jak narazie specyfikacja jest niesamowita , niech sie kluci Ati z Nvidia o to kto lepszy , i niech starsze modele tanieja . Hie a screeny z demka naprawde niezle :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Chyba nigdy nie bylo takiej roznicy w wydajnosci mierdzy kolejnymi geforcami jak teraz miedzy gf fx a gf4. Konkurencja ze strony ati robi swoje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Kurde koleś mam taką samą karte jak ty i wiesz co ten sapphire jest chyba walnięty ty masz 9800 3D marków ja mam 13200 (na nie podkręconym procku ) a na @2,95 14850 kurcze na GF 4 4200 z amd 2200+ ludzie mają po 12000 FUCK. Ja sie z karty swojej ciesze, wcześniej miałem 3500 3dmarków. Myśle że jak wstawie jakiegoś p4 3,06 Ghz to będzie 15000 3dmarków z palcem w [gluteus maximus].NIe chodzi o wstawianie P4 3,06Gz ale o to że masz troszkę słabszy procek od AMD XP 2000+ a ludzie na tym procku ze słabszą grafiką o jakieś 60% mają w 3D marku więcej o 30% to samo jest u mnie tylko że mam (przynajmniej tak mi się wydaje o jakieś 1000 1500 3D marków za mało)No rzeczywiscie cosik malo macie tych punktow. Ja na swoim sprzecie troche podkreconym wyciagam ~1150 pkt. Pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Ehh, ati prowadzi od kilku ładnych miesięcy. Myślę, że trochępoczekamy i będzie Radek 10k, który znowu pobije nVidię. Panowie, przecież oni cały czas pracują. Poza tym prezentacja prezentacją. Hammera pokazywali już pół roku temu i nadal go nie ma (a szkoda, kupe kasy tracą na tym chyba). No, ale nVidia jest zmotywowana. A ja się cieszę bo Radek 9700 ma obsługę DDRII i tylko czekać aż ją wykorzysta, a wtedy będzie sobie mógł nawet z NV30 powalczyć... Choć pewnie przegra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Teraz to jest nawet większa wojna niż Intel vs. AMD :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 A ja myśle że taka kolej rzeczy i tak w polsce 1% ludzi co kupują lepsze karty to kupi i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 A ja sie dziwie czemu nie ma pelnych testow tych kart tylko te z Dooma , a do tego wyniki sa zblizone do radeona 9700 pro . Ja poczekam na pelne testy tego cuda Nvidi . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Wyniki zblizone? Nie nazwal bym wyniku o 40% lepszego zblizonym..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Te wyniki zostały zaprezentowane przez NVIDIE na targach więc kto wie jak to będzie wyglądąło w rzeczywistości. Faktycznie różnice duże, ale w jakich ustawieniach... chociaż tego się spodziewaliśmy. Przecież nie ma cudów. GFX nie będzie 50% szybszy od GF4 w 1024x768 No AA. :) Zauważyliście na karcie dva gniazda zasilania na wiatraczki? Mnie się to podoba, tak samo dodatkowe zasilanie. Oczywiście lepiej jakby go niebyło, ale dzięki temu wzrasta stabilnośc karty. :) NVIDIA nie musi wykupywać patentu na OTES. Przeciez to nie ona robi karty. A ten układ chłodzenia zaprezentowany na GFX byl wykonany pravdopodobnie właśnie przez Abit`a. Gdybym miał 2000zł na zbyciu bez zastanowienia bym jej wyczekiwał. Narazie to moge sobie tylko pomażyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...