Skocz do zawartości
venthyl

Podączenie Sub-a?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! Nie jestem obeznany za bardzo w temacie więc proszę o poradę.

Czy do zestawu audio technics sc-ca10 (5 głośników) bez gniazda sub, można taki podłączyć? A jeśli tak to jak. Z góry dzięki za odpowiedź!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sub można podłączyć wszędzie... pytanie tylko czy ten technix :) ma odpowiednie pasmo przenoszenia wzmacniacza... Suba podłączasz pod wyjścia na głośniki. A jak to zależy od konkretnego suba... mój sub wykonany chałupniczo ma np wejście stereofoniczne (2 kanały), które zaiera sumator tychże kanałów, tłumik i przedwzmacniacz.. dzięki temu mogę zapodać mu dzwięk z 2 różnych źródeł mono, lub jednego stereo, i o dowolnej wręcz amplitudzie, czy to z wyjścia liniowego, czy z wyjścia na sub, czy też bezpośrednio z kolumn...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainteresowalo mnie

pytanie tylko czy ten technix icon_smile3.gif ma odpowiednie pasmo przenoszenia wzmacniacza

tutaj juz chyba bardziej bedzie chodzilo o to jak skonstruowany jest wzmak suba (chyba ze sub pasywny to kiszka). techniksy nie sa cudem swiata ale az tak nie zawezaja pasma zeby subiszon nie dal kopa ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no w sumie racja... nie widziałem jednak tego zestawu... a nóż to jest jakiś zestaw komputerowy :lol: i ma pasmo od 60Hz w góre... nie no żart...

ale znów o suba nie ma co sie martwić.. samo słow SUB woofer świadczy o tym że jego pasmo przenoszenia zaczyna się bardzo nisko.. i kończy przed upływem 150 Hz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi