venthyl Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Witam wszystkich! Nie jestem obeznany za bardzo w temacie więc proszę o poradę. Czy do zestawu audio technics sc-ca10 (5 głośników) bez gniazda sub, można taki podłączyć? A jeśli tak to jak. Z góry dzięki za odpowiedź! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 sub można podłączyć wszędzie... pytanie tylko czy ten technix :) ma odpowiednie pasmo przenoszenia wzmacniacza... Suba podłączasz pod wyjścia na głośniki. A jak to zależy od konkretnego suba... mój sub wykonany chałupniczo ma np wejście stereofoniczne (2 kanały), które zaiera sumator tychże kanałów, tłumik i przedwzmacniacz.. dzięki temu mogę zapodać mu dzwięk z 2 różnych źródeł mono, lub jednego stereo, i o dowolnej wręcz amplitudzie, czy to z wyjścia liniowego, czy z wyjścia na sub, czy też bezpośrednio z kolumn... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 zainteresowalo mnie pytanie tylko czy ten technix icon_smile3.gif ma odpowiednie pasmo przenoszenia wzmacniacza tutaj juz chyba bardziej bedzie chodzilo o to jak skonstruowany jest wzmak suba (chyba ze sub pasywny to kiszka). techniksy nie sa cudem swiata ale az tak nie zawezaja pasma zeby subiszon nie dal kopa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 no w sumie racja... nie widziałem jednak tego zestawu... a nóż to jest jakiś zestaw komputerowy :lol: i ma pasmo od 60Hz w góre... nie no żart... ale znów o suba nie ma co sie martwić.. samo słow SUB woofer świadczy o tym że jego pasmo przenoszenia zaczyna się bardzo nisko.. i kończy przed upływem 150 Hz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...