kocurek Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) od tygodnia miałem już trzy podejrzane systuacje które się nigdy wcześniej nie pojawiały - podczas partii pasjansa zaczął się wyłączać monitor/karta, restart nie pomógł cały czas czarny ekran, płyta milczy, kontrolki i wiatraki pracują, dysk też. wyjąłem jedną pamięć, to samo, wyjąłem karte, drugą kość i wsadziłem w miejsce pierwszej, długie piski z mobo, wsadziłem z powrotem pierszą kość i odpalił, dołożyłem drugą złożyłem i działa ok - wczoraj przy próbie włączenia gry czarny ekran, próbowałem różnych skrutów i widać było migającą klepsydrę w tle, reset i chodzi dobrze - dzisiaj po partii GTA SA przy próbie wyjścia do pulpitu, czarny ekran, nic nie pomogło twardy reset i...... błędy w dosie, tzn górna część z info o mobo i dół z biosem ok, tylko środek ekranu rozjechany (info o dyskach), reset i działa normalnie czyli generalnie problem sie pojawia przy wchodzeniu lub wychodzeniu z gier zaczynam się obawiać tylko nie wiem jeszcze o co? karta, ram a może dysk? we wszystkich przypadkach proc chodził 10,5x210 grafika w 2d 300/300 a w 3d 410/365 w budzie trzy wentyle, jeden (5V) dmucha bezpośrednio na kartę tu na obczyźnie nie mam zbyt wielu możliwośći na podmianę sprzętu, więc zostają tylko "domowe sposoby" poza tym żadnych zwisów czy restartów glod memory nie wykazał błędów acha, słabe 12V nie mam miernika a soft pokazuje 11,36-11,4 w stresie temperatury w normie Edytowane 16 Lipca 2005 przez kocurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Sprawdzałeś pamięci memtestem...? Próbowałeś co się stanie jak WSZYSTKO odkręcisz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 goldmemory nie znalazł błędów pierwszy "wypadek" miałem przy 300/300 a więc mocno poniżej defaultu proc i pamięci były wielokrotnie katowane prime95 i superPi i wszystko jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Na moje cos ci zasilacz pieprzy, napiecia 11,36 (12V) wychodzi poza norme ktora chyba wynosi 11,4 lub 11,5 (nie pamietam) moze to powodowac problemy (dysk niedowaoltowany itp.), odkrec proca - jak jest stabilny w prime95 to nie znaczy ze napiecia moga tak leiec, zmien stery do grafy i chipsetu (starsze lub nowsze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Na moje cos ci zasilacz pieprzy, napiecia 11,36 (12V) wychodzi poza norme ktora chyba wynosi 11,4 lub 11,5 (nie pamietam) moze to powodowac problemy (dysk niedowaoltowany itp.), odkrec proca - jak jest stabilny w prime95 to nie znaczy ze napiecia moga tak leiec, zmien stery do grafy i chipsetu (starsze lub nowsze) 1551752[/snapback] ludzie ile można pisać pomiary z programu można w dupe sobie wsadzić prawda jest taka odkręcasz wszystko i sprawdzasz jak wszystko chodzi pozmieniaj slotami pamięć u mnie pomogło sprawdź czy wiatrak na grafię się kręci bo może grafa sie przegrzewa zasilacz w sumie dobry dysk raczej nie na 99% grafa NIE PODKRĘCAJ NARAZIE NIC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...