Skocz do zawartości
Fakir31

Logitech X-530

Rekomendowane odpowiedzi

Gość eminemtwo

Wiele zależy do konfiguracji karty dźwiękowej i programu, w którym słuchasz. Przydałoby się także, aby plik muzyczny był zapisany w systemie 5.1 (zwykle się spotyka 2.0). Jednak można także emulować dodatkowe np. 4 kanały (potrzebne są wtyczki do winampa lub foobara - i do emulacji - i do odtwarzania).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Wiele zależy do konfiguracji karty dźwiękowej" tzn. o co chodzi? W panelu glosnosci nei mam nic wyciszonego. Mam nowe sterowniki do karty sciagniete ze strony creativea. Mowisz ze potrzeba wtyczek do winampa zeby emulowac dodatkowe 4 kanaly... moglbys mi napisac jakie to wtyczki i ewentualnie skad mozna je sciagnac? I czy nie da sie zrobic tak zeby takze odlosy kompa byly w systemie 5.1 ? chodzi mi np. o odglos przychodzacej wiadomosci w gadu-gadu?

Edytowane przez Fakir31

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość eminemtwo

Konfiguracja karty - u mnie trzeba ustawić ile głośników jest podłączonych i ew. które pod jakie wyjścia.

Pluginy do obsługi systemu 5.1 to:

-kb 5.1 (Winamp)

-ATSurround Decoder (foobar2000)

Co do emulacji dodatkowych kanałów to nie wiem jak się nazywają te wtyczki. Foobar w pełnej wersji (w znaczeniu z dodatkowymi wtyczkami) od początku obsługuje to, ale tylko 2.0 > 4.0. Co do Winampa to nie wiem, bo dawno nie używałem...

Nie wiem skąd je pobrać - były w Ekspercie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi