Fakir31 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Mam karte sb audigy 1 value i zestaw głośników logitech x-530. Chcialbym zrobic tak zeby graly wszystkie satelitki jak odtwarzam muzyke. Jak to zrobic ?! Z góry dziekuje za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eminemtwo Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Wiele zależy do konfiguracji karty dźwiękowej i programu, w którym słuchasz. Przydałoby się także, aby plik muzyczny był zapisany w systemie 5.1 (zwykle się spotyka 2.0). Jednak można także emulować dodatkowe np. 4 kanały (potrzebne są wtyczki do winampa lub foobara - i do emulacji - i do odtwarzania). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fakir31 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) "Wiele zależy do konfiguracji karty dźwiękowej" tzn. o co chodzi? W panelu glosnosci nei mam nic wyciszonego. Mam nowe sterowniki do karty sciagniete ze strony creativea. Mowisz ze potrzeba wtyczek do winampa zeby emulowac dodatkowe 4 kanaly... moglbys mi napisac jakie to wtyczki i ewentualnie skad mozna je sciagnac? I czy nie da sie zrobic tak zeby takze odlosy kompa byly w systemie 5.1 ? chodzi mi np. o odglos przychodzacej wiadomosci w gadu-gadu? Edytowane 16 Lipca 2005 przez Fakir31 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eminemtwo Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Konfiguracja karty - u mnie trzeba ustawić ile głośników jest podłączonych i ew. które pod jakie wyjścia. Pluginy do obsługi systemu 5.1 to: -kb 5.1 (Winamp) -ATSurround Decoder (foobar2000) Co do emulacji dodatkowych kanałów to nie wiem jak się nazywają te wtyczki. Foobar w pełnej wersji (w znaczeniu z dodatkowymi wtyczkami) od początku obsługuje to, ale tylko 2.0 > 4.0. Co do Winampa to nie wiem, bo dawno nie używałem... Nie wiem skąd je pobrać - były w Ekspercie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fakir31 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Dzieki za pomoc juz wysztko dziala procz satelitki centralnej... jak to z nia jest ? Dziala tylko przy dvd ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...