Skocz do zawartości
Gość

Zmodyfikowany Titan Vs Freezer

Rekomendowane odpowiedzi

Yo

Zachcialo mi sie ostatnio modyfikowac chlodzenie aby wycisnac ostatnie soki z mojego durnia. I teraz mam dwie koncepcje chłodzenia:

Zmodyfikowany Titan

Mam takiego Titana chcialem do niego dokupic taki adapter i takiego sunonka na lozysku slizgowym puszczonym na 5V.

Freezer 64 przerobiony na Socket A

Poprosu kupic takiego freezera zamienic zapinke na jakąs standardowa z jakiegos collera socket A.

I mam jeszcze pytanko czy wlasnie modyfikacja freezera polega tylko na zamienienu tej standardowej zapinki czy cos jeszcze terzeba pokombinowac i czy po tym modzie freezer dobrze przylega do procka???

Z gory THX za odpowiedz.

Edytowane przez pieklo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

zdecydowanie polecam freezera, tylko pod warunkiem, ze go dobrze zamontujesz. ja mam freezera 64 na athlonie 1.4GHz@2.0GHz i spisuje sie rewelacyjnie. dorobilem do niego zapinke taka, ze jest przykrecony do otworow w plycie glownej i jednoczesnie do metalowej plyty, do ktorej przykrecona jest plyta glowna. trzyma sie bardzo dobrze i jest dobry docisk. wg mnie to jest najwazniejsze. nie wiem na ile skuteczne jest zastosowanie zapinki z innego coolera.

wczesniej mialem Spire Falconrocka i na procku 1.5Ghz bylo kolo 45 stopni przy obciazeniu np gra. nie oplacalo sie krecic procka ze wzgledu na temperature. po zmianie na freezera moge puscic procka prawie na pelnych obrotach i temp jest w okolicy 40st przy napieciu 1.75V

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie jade na 1400mhz fsb200mhz ale w niedlugim czasie kupie sobie sempa 2200+ i myslałem zeby wyciagnąc na nim conajmniej te 2ghz a narazie na tym nowym coolerze byc moze freezer to chial bym osiagnac 1,5ghz może 1,6ghz (ale to chyba nie możliwe) a napiecia teraz nie zmienialem chodzi stabilnie na standardowych skusil bym sie na tego freezera ale musial bym miec pewnosc ze po podmienieniu zapinki bedzie sie dobrze trzymal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi