Gość Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) Yo Zachcialo mi sie ostatnio modyfikowac chlodzenie aby wycisnac ostatnie soki z mojego durnia. I teraz mam dwie koncepcje chłodzenia: Zmodyfikowany Titan Mam takiego Titana chcialem do niego dokupic taki adapter i takiego sunonka na lozysku slizgowym puszczonym na 5V. Freezer 64 przerobiony na Socket A Poprosu kupic takiego freezera zamienic zapinke na jakąs standardowa z jakiegos collera socket A. I mam jeszcze pytanko czy wlasnie modyfikacja freezera polega tylko na zamienienu tej standardowej zapinki czy cos jeszcze terzeba pokombinowac i czy po tym modzie freezer dobrze przylega do procka??? Z gory THX za odpowiedz. Edytowane 16 Lipca 2005 przez pieklo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Jak dla mnie Freezer 64 bedzie lepszym rozwiazaniem, tylko znajdz mi posty osoby ktora zalozyla tego F64 na socA bo ja nie potrafie znalezc. Bo ja bym sie do tego przymierzał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druid Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 witam zdecydowanie polecam freezera, tylko pod warunkiem, ze go dobrze zamontujesz. ja mam freezera 64 na athlonie 1.4GHz@2.0GHz i spisuje sie rewelacyjnie. dorobilem do niego zapinke taka, ze jest przykrecony do otworow w plycie glownej i jednoczesnie do metalowej plyty, do ktorej przykrecona jest plyta glowna. trzyma sie bardzo dobrze i jest dobry docisk. wg mnie to jest najwazniejsze. nie wiem na ile skuteczne jest zastosowanie zapinki z innego coolera. wczesniej mialem Spire Falconrocka i na procku 1.5Ghz bylo kolo 45 stopni przy obciazeniu np gra. nie oplacalo sie krecic procka ze wzgledu na temperature. po zmianie na freezera moge puscic procka prawie na pelnych obrotach i temp jest w okolicy 40st przy napieciu 1.75V pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Wreszcie znalazlem czas u poczytalem topic o freezerach i doszelem do wniosku ze w moim przypadku to nieoplacalne. pieklo@ jakie na dzien dzis. masz wyniki OC, jakie temp, vcore itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Obecnie jade na 1400mhz fsb200mhz ale w niedlugim czasie kupie sobie sempa 2200+ i myslałem zeby wyciagnąc na nim conajmniej te 2ghz a narazie na tym nowym coolerze byc moze freezer to chial bym osiagnac 1,5ghz może 1,6ghz (ale to chyba nie możliwe) a napiecia teraz nie zmienialem chodzi stabilnie na standardowych skusil bym sie na tego freezera ale musial bym miec pewnosc ze po podmienieniu zapinki bedzie sie dobrze trzymal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...