Skocz do zawartości
arkanet

Enermax Eg701ax-vh (w)(24p) Coolergiant V2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

To moj pierwszy post na tym forum wiec z gory przepraszam za ewentualne bledy :)

Chcialbym sie dowiedziec co sadzicie o zasilaczu z topica, tzn mam ~650zl na zasilacz i chcialbym wybrac najlepsza mozliwosc.

Mze ktos ma ten zasilacz albo jest obeznany w temacie i moglby napisac jego wady, zalety itd. A moze znalazla by sie jakas alternatywa dla tego zasilacza ?

Prosze o odpowiedz i pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm ale ten noiseteker ma mniej A na +12V tzn ma 17A i 18A przy czym coolergiant ma 18A i 18A a na tym w sumie mi zalezy. Hm a w czym wg Ciebie noiseteker jest lepszy od coolergianta ?

Pozdro :)

1552694[/snapback]

prawda jest taka ze ktorej bys nie kupil beda sie identycznie zachowywac. Jeden i drugi wart polecenia. Aktywne PFC dwie niezalezne linie 12v. Coolergiant moze byc minimalnie glosniejszy chociaz trudno wyczuc wersja EG701AX-VHB zostala pozbawiona blowera znanego z modeli serii EG485AX-VHB. Co do napiec nie zwracaj na to uwagi roznica jest na tyle marginalna ze mozna ja pominac w zaden sposob nie wplynie to na wydajnosc zasilacza. Zreszta 17 i 18 A bylo podawane w pierwszych rewizjach zasilaczy na chwile obecna nawet na stronie producenta znajdujemy 2 x 18A Reasumujac obydwa zasilacze posiadaja identyczne parametry od tabliczki znamionowej zaczynajac a na zabezpieczeniach konczac. Roznia sie obudowa i wentylatorami :) ktorego nie kupisz bedziesz zadwolony

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi