arkanet Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Witam. To moj pierwszy post na tym forum wiec z gory przepraszam za ewentualne bledy :) Chcialbym sie dowiedziec co sadzicie o zasilaczu z topica, tzn mam ~650zl na zasilacz i chcialbym wybrac najlepsza mozliwosc. Mze ktos ma ten zasilacz albo jest obeznany w temacie i moglby napisac jego wady, zalety itd. A moze znalazla by sie jakas alternatywa dla tego zasilacza ? Prosze o odpowiedz i pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 doskonała zasiłka ale w tym przedziale cenowym lepszym wyborem bedzie noisetaker ta sam posiadam i wiem co potrafi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkanet Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 hm ale ten noiseteker ma mniej A na +12V tzn ma 17A i 18A przy czym coolergiant ma 18A i 18A a na tym w sumie mi zalezy. Hm a w czym wg Ciebie noiseteker jest lepszy od coolergianta ? Pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 hm ale ten noiseteker ma mniej A na +12V tzn ma 17A i 18A przy czym coolergiant ma 18A i 18A a na tym w sumie mi zalezy. Hm a w czym wg Ciebie noiseteker jest lepszy od coolergianta ? Pozdro :) 1552694[/snapback] prawda jest taka ze ktorej bys nie kupil beda sie identycznie zachowywac. Jeden i drugi wart polecenia. Aktywne PFC dwie niezalezne linie 12v. Coolergiant moze byc minimalnie glosniejszy chociaz trudno wyczuc wersja EG701AX-VHB zostala pozbawiona blowera znanego z modeli serii EG485AX-VHB. Co do napiec nie zwracaj na to uwagi roznica jest na tyle marginalna ze mozna ja pominac w zaden sposob nie wplynie to na wydajnosc zasilacza. Zreszta 17 i 18 A bylo podawane w pierwszych rewizjach zasilaczy na chwile obecna nawet na stronie producenta znajdujemy 2 x 18A Reasumujac obydwa zasilacze posiadaja identyczne parametry od tabliczki znamionowej zaczynajac a na zabezpieczeniach konczac. Roznia sie obudowa i wentylatorami :) ktorego nie kupisz bedziesz zadwolony pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...