Skocz do zawartości
oa-za

Problem Z Wideokonferencją

Rekomendowane odpowiedzi

Od niedawna użytkuję internet i mam problem z nawiązaniem rozmowy wideo na czacie w Tlenie. Mam podłączoną kamerę. Jeśli uruchomię NetMeeting mam obraz z kameryczyli rozumiem że jest podłaczona. Natomiast gdy na czacie w Tlenie wybiorę rozmowę wideo z osobą posiadającą kamerę mam komunikat że: Nie odnaleziono podłączonej kamery. Zupełnie nie mam pojęcia jak mam naprawić ten problem. :oops: Proszę o pomoc co robię źle albo co powinnam zrobić żeby móc prowadzić Rozmowy wideo (może inny program). Z góry dziękuję. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Musisz pamiętaco podstawowej sprawie jaką jest to, że kamerka ni będzie działać przy uruchomionych dwóch programach obsługujących wideokonferencje. Innymi słowy jeśli np. uruchomisz netmeeting czy cóś innego i spróbujesz odpalić kamerkę w tlenie, na pewno w tlenie ie będzie działać. Inna sprawa, gdy próbujesz ją odpalić tylko w tlenie i nie chce pracować. Spora grupa użytkowników tlenu twierdzi, że 90 % modeli kamerek na tlenie nie chce działać. Nie są to żadne sprawdzone informacej, ale ponoć tak jest. Jeśli chodzi o jakość konferencji i stabilność polecam komunikator msn messenger. Nie spotkałem się w nim z problemami z wideokonferencją i polecam gorąco.

PZdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi