Marcin bb20 Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Mam Celerona 2,4 Od kiedy posiadam internet i bez przerwy pracuje kilka programów naraz ,temperatura na procku dochodzi do 60*C sprawdziłem pastę i okazało się, że procek z radiatorem łączy od nowości jakaś czarna, "gumowa" pasta. nie wiem czy to dobre rozwiązanie, może zastosowanie zwykłej pasty rozwiąże problem. Szybkość wentylatora wacha się od 2000-3000rpm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj paw Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) Miałem identyczny problem. U mnie wystarczyła wymiana pasty na Arctic Silver 5. Tylko, że u mnie temperatura podchodziła do 78'C na procku a radiator był ledwo cieplutki, wymiana pasty spowodowała, że temp na box coolerze spadła w idle do 30'C a 48'C na max użycia procesora. Ogólnie poszukaj jakiejś dobrej pasty np. na allegro lub w sklepie najlepiej ze srebrem, ale ludzie polecają też Arctic ceramique. Sprawdź też czy jakieś procesy na menedżerze zadań nie zabierają ci za dużo procka. U mnie był to cisvc.exe. Często przez niego temperatura podskakiwała mi właśnie do 78'C, a później po wyłączeniu go spadała do 55'C, oczywiście jeszcze bez AS 5. Edytowane 18 Lipca 2005 przez Dj paw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...