Poltier Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Doradżcie jaki zakób będzie nailepszy i na co mam wzrwrucić uwage ieśli chciałbym kupić używany żutnik. Mam na oku takie jak:3M MP 7760,Epson 5500,Davis Delix,Litebeam. Cenowo wachają sie od 2500 za Litebeam do 4500 za 3M bardzo prosze o pomoc!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Doradżcie jaki zakób będzie nailepszy i na co mam wzrwrucić uwage ieśli chciałbym kupić używany żutnikGdybyś kupował nowy, to warto zwrócić uwagę na rozdzielczość [słabsze modele mają 800x600 - lepsze wyciągną oczko lub dwa oczka więcej]. Na pewno warto zwrócić uwagę na ergonomię [tzn. wagę i wymiary - o ile oczywiście będziesz go przenosić oraz hałas podczas pracy]. Dobrze też będzie sprawdzić dostępność i kosz ewentualnej wymiany lampy [jeśli nie wiesz ile i w jakich warunkach projektor był używany]... nie wiem co jeszcze... ktoś ma jakieś pomysły?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 warto sprawdzic takze ile kosztuje lama do powyzszych modei i czy ejst latwo dostepna. takie lampy starczaja na okolo 60 000 godzin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Sork, że się wtrącam. Nie mam w tej sprawie wielkiego doświadczenia ale myślę, że żywotność lamp jest bliższa 20.000h (może 25.000h) niż 60.000h chociaż zapewne zależy to też od modelu/producenta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Chyba 3M najlepszy. Miałem kiedyś takiego na kilka dni jak starszy z pracy przyniósł i działał bardzo dobrze. Miał możliwośc podłączenia zarówno do kompa jak i do anteny TV. Efekt niesamowity, zwłaszcza w filmach (ale nie tych z kompa, tylko z anteny), chociaż w grach też nieźle. Szkoda, że są takie drogie (tamten kosztował 20k zł), bo bym sobie fundnął. Jedna rzecz - ma głośne chłodzenie - podobnie jak rzutnik do slajdów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 taaaa projektory sa zajebiste tylko ich cena odstrasha wiekshosc loodzi :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweu Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Sork, że się wtrącam. Nie mam w tej sprawie wielkiego doświadczenia ale myślę, że żywotność lamp jest bliższa 20.000h (może 25.000h) niż 60.000h chociaż zapewne zależy to też od modelu/producenta. Z tego co czytałem w opisach, to chyba raczej 2000 h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 fuck shit deam'it sorka pomylilem sie nie 60 000 godzin glupia pomylka mialo byc 6000 godzin. takie lampy dzialaja do 6000 godzin co daje ci kolo 250 dni nontoper albo 4000 filmow oglądnietych na takim sprzecie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...