kszonek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) Poszedłem do piwnicy, patrze, a tam pompka o ktorej czytałem wczoraj..... hmmmm... mysle sobie zobacze czy działa, biore do domu, srubokret - nie zatarta, no to odkrecam wieczko, zeby dotrzec do zasilania, przykrecam kabelki, wtyczka do gniazdka - pracuje i to cicho :D Mam zamiar złozyc sobie wodne i tu mi sie trafia taka pompa.... To chyba za duzo jak na pierwsze water cooling co :D ile moze byc warta? Zaraz zrobie jakies foty to zamieszcze ;) pzdr Edytowane 21 Lipca 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 to moze poszukaj lepiej w piwnicy moze znajdziesz jakies bloczki chlodniczke... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) Szukałem - nie ma :D Ale tam mozna znalezc duzo fajnych zabawek - znalazłem nagrzewnice od poldka, ale po tescie na szczelnosc wrociła do piwnicy ;) Edytowane 19 Lipca 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 warta? 250+. jak na potrzeby wc to idealna. ja bym sie takiej nie pozbywał na twoim miejscu i nie odpalaj jej na sucho bo ją zarżniesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) Wiem - tak sie skałda, ze wczoraj do nocy o niej czytałem. A pytam sie ile jest warta, zeby sie dowieddziec ile nie musze wydawac ;) Na pewno sie nie pozbede! Szkoda mi jej ;) Ale ciekawe jak bedzie wygladał moj komp po złozeniu tego wc :D moje pierwsze i od razu z taka pomka :D :D :D jak cos nieszczelne bedzie to bum hehe ;) ale co tam, jeszcze bloczek kupie i bedzie git ;) Edytowane 19 Lipca 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 chciałbym mieć takie cuda w piwnicy... Szkodaże ci ten poldek cieknie bo miałbys juz większosć układu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 jak poldek cieknie przy zbiorniczkach to do uratowania jak przy kanałach to cięższy przypadek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) @99tomcat No wiem, ale znalazłem własnie cos ciekawgo, tylko troche zaduze i strasznie poklejone - chlodnica od fiata dukato, miedziana (moze mosiezna?) w kazdym razie nie aluminium i nie stal. Test szczelnosci (w wodzi i zatkany jeden otwor a do drugiego powietrze pod cisnieniem) przeszła, ale nie dosc ze poklejona to powykrzywiane całe finy... ale sie zobaczy. Na razie zakupie jakiegos kadeta i bloczek ;) @rhezuz cieknie przy zbiorniczku, ale ciknie wcale nie mało - wypieprza mi wode po podłaczeniu do weza ogrodowego :| i to w takiej ilosci, że sie załamuje :| Edytowane 19 Lipca 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Zrobiłem foty (taka super jakosc bo to kamerka internetowa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Taka sama mam w centralnym i po 10 latach juz taka cicha nie jest :) ale to i tak cisza jak makiem zasiał na niej, niz na zajechanym atmanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) hehehe, no zobacze, ale za 10 lat to pewnie cos zmienie w swoim wc ;) ale na razie to ja je musze skompletowac.... bloczek (na razie tylko na procka) kupie chyba od misia15go... nagrzewnice jakiegos kadeta czystego pewnie z twika... tylko czy ta pompa na 3 biegu mi nie rozerwie tego :lol: oczywiscie normalnie to bedzie pracowac na 1, ale takise pytam o 3. Czy ktos ja ma u siebie w wc? *EDIT* Kpię : DFI Lanparyt NF4 Ultra-D/SLI-D + AMD 64 3000 s.939 Venice 17 tydzień Własnie zauwazyłem ze kpisz z mojego proca i płyty?! Jak mozesz ?! Hehe, rozumiem, jak bys chciał kupic, ale kpisz?! :D To niewybaczalne kpić z DFI, hehe :P Edytowane 19 Lipca 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Mam identyczna pompke, kupilem roczną na allegro za 175 zl :) pracowala juz testowo w ukladzie nie slyszalna, dopiero jak sie dotknie to czuc leciutkie drgania. :) Nie sprzedawaj jak masz robic WC =) tutaj testowo podpieta: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) Masz moze zblizenie jak zamocoiwałes weze? bo to chyba najwiekszy problem... jasne ze nie sprzedam :D *EDIY* dobra znalazłem i fote i wytłumaczenie w Twoim temacie ;) Edytowane 19 Lipca 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 No sposob jest prosty i tani, ale niestety zmusza do wezy 12/15 :( mi to nie przeszkadza w sumie bo i tak w nagrzewnicy mam kolanka 15 takze weze 10 odpadaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Ale jak z wytrzymałościa? Wytryma to na 3 biegu przez kilka godzin do superpi itd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 ? :] ja to na stale zostawiam 24/7 tak bedzie chodzic. Mocne distal dobry klej moim zdaniem. Wyszlifowalem papierem w srodku i na zewnatrz zeby bylo chropowate, wyczyscilem zmywaczem do paznokci i sie trzyma dobrze. 3 bieg jest bez sensu za duzo ciepla pompa daje a taki duzy przeplyw nie przynosi juz zysku, u mnie pompa chodzila na 1 biegu... ale mocowanie, weze bloki wytrzymywaly 3 bieg oczywiscie. Pompka tak chodzila okolo miesiaca i nic nie lecialo =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 No tio okay ;] juz sie martwiłe ;) czyli ja tez tak zrobie, bo chyba najłatwiej i najprosciej. Moizesz mi powiedziec co dokąłdnie Ty tam wsadziłes? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 zapodaj forki tej drugiej nagrzewnicy co ją znalazłś a co do mojej sygnaturki to niezla wtopa :) , dopiero jak mi napoisałeś to śię pokapowałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) Nie ma problemu.... Jezeli chodzi ci o foto tego poldka to juz daje, a zaraz bede go lutował... Tu jak juz pozbylem sie bokow: a tutaj cieknie: Edytowane 19 Lipca 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Ja bym go wpierw rozlutował iwyczyścił cały szlam a zalutował potem. Moze jeszcze klutuj gwinty pod ząłaczki 3/8 cala i masz ful wypas chłodnice.... A przeciek jest w takim miejscu ze bez problemu powinno dac sie to załatać.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 No wiem ze załatam, dlatego bede lutował. Bym rozlutował, ale nie mam czym - lutownica nie ma jak, a palnik acetylenowoi tlenowy rozpusci mi cała chłodnice, wiec polutuje to lutownica narazie, a potem najwyzej załatwie sobie kadeta czy black icea lub rozlutuje tego i wyczyszcze. Zawsze da sie zrobic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Mysle ze wyczyszczony fiat byłby na poziomie BI@ extrema wiec mysle że warto było by go wyczyścić od śerodka. ale nawet zapchany będzie lepszy od kadeta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Serio? Lepszy od Kadeta? A ja myslalem ze to Kadet jest najlpeszy... hmmmmmmm.............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) Najlepsza jest łada a blisko niej są fiaciorko-poldki oraz ople ale rekordy- sporo to wieksze od kadeta Edytowane 19 Lipca 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) Hehe, tyle czasu czytałęm o wc, a zawsze myslałem ze najlepszy kadet potem łada, zuk/fiaty..... No, ale skoro lepsza to fajno :D Czyli postaram sie ja rozlutowac i wyczyscic. Jak i czym najłatwiej i najbezpiecniej to zrobic, bo palnikiem acatylenowo\tlenowym to wszystko sie rozlutuje. Mam butle mała z palniczniem? Nada sie? Ten palniczek tez niecio duzy :/ *EDIT* Jak spradzicczy w nagrzewnicy jest kamień? Bo moze nie ma :D A jak po rozlutowaniu wtedy czyscic? (wiecie nigdy tego nie robiłem wiec sie pytam ;) ) Edytowane 19 Lipca 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 podobno zawsze jest syf jakis taki szlam zatykający kanały itp.... A czym to ja już nie wiem.... popytaj sie może nizaira, mucka, pałeła itp czyli osób , które już niejednego fiata rozbebeszyły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 No dobra, ale to dopiero jutro..... jak na razie topowydzierałem ile cyny sie dało pilmnniczkiem z tego rowka dookoła :D Mialem nadzieje ze jak dojde do konca to po lekkim podgrzaniu cos ztego wyjdzie, ale niestety, trzeba jednak sie postarac :/ no ale coz, to dopieropierwsza moja nagrzewnca, wiec ucze sie na włąsnych błedach, mam nadzieje, że ona mi sie nie rozpadnie :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Była już rozmowa na GG, ale napisze tu tysz, może komus sie przyda ;) Ja acetylenem raczej niczego bym nie robił, bo tak jak pałeł, chwila nieuwagi i siup dziura w zbiorniku przepalona :D A ten drugi palnik na małej butli jaki masz? jaka dysza? ja mam z dysza 12 i do rozlutowywania daje na max, na zlutownia wiekszy-mały ;) Kamien pozansz po tym, że bedzia biały sypki/kruchy. Zobacz stary czajnik lub cos w tym stylu to sie przekonasz. Szlam usuwaj jakis rozpszczalnikiem (jeżeli ewentulany wystapi) i brzeszczotem, potem szlif kanałów, papier ścierny na brzeszczot i jedziesz do gołego mosiądz. Sczota na wiertare, albo waski kamień szlifierkski do mulitiszlifierki i czyscisz kratke która trzyma wszystkie kanały. Napstepmnie palnik w dłoń, podgrzewasz brzegi i usuwasz z kanaliku starą cyne, tak aby na całej długości była wolna przestrzeń. Zbiorniczek od srodka papierem ściernym, brzegi które były w owym "rowku" papierem ściernym do gładkiej powieszchni, to był tylni, przednie: tak samo jak w tylnim, tyle ze w przednim usuwasz element korodujący (podkładka z śrubami), wstawiasz łatki w miejsce bolców, mogą być z monet i wlutowywujesz je razem z mufą lub króćcem. w drugim odcinasz ta boczna rurke, robisz łate z monety (1gr) lub blachy miedzinej, wiercisz dziure na płaskiej powieszni tego garbatego zbiorniczka i wlutowywujesz mufe lub króćca. Usuwa cyne z kanalików. Wsztyko powinno wejść w rowki. kupujesz cyne z topnikiem, podgrzewa troche miejsce i lutujesz, przed tem musisz je odtłuscić. Acha miejsca lutów muf/króćca obłóz paseczkiem mokrej szmatki to nie odleci jak za mocno przygrzejesz ;) To by było na tyle ufff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 do polutowania zbiorniczkuów spowrotem przydaje sie pasta lutownicza( choc może nie jest konieczna ja miałem to użyłem) , wziolem od kuzyna bo została mu od lutowania C.O. w domu , jak posmaruje się krawedzie zbiornika i rowek w blaszcze taką pastą to cyna pięknie sama wpływa na miejsce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 mi tam bez żadnej pasty tez pięknie wchodzi w rowek ;))))) jak sie dobrze przygotuje powieszchnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...