Skocz do zawartości
blackangel

S.m.a.r.t Czy To Koniec?

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszedł kolega z dyskiem co zawsze go podpinałem i nie miałem żadnego problemu a teraz pojawił się taki błąd jak wyszukuje dysków

IDE Channel 1 Master Hard Disk S.M.A.R.T. Status Bad.

WARNING: Immediate back-up your data and replace

your hard disk drive. A failure may be imminent

I koniec albo F1 żeby iść dalej ale system sie nie ładuje albo ja nie mam cierpliwości czekać albo DEL do biosu żeby wejść

Ja mam

Płyta: Epox 8KDA3I

Procek: A64 2800+

Ram 512

Dysk:Segate 120 GB

A qmpel ma dysk maxtora 80 gb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SMART sugeruje żebyś zrobił kopie zapasową, gdyż może nastąpić awaria...czytałem kiedyś, że odczyty ze SMARTA mogą być błędne, ale na Twoim miejscu zrobiłbym tą kopie a nastepnie zapuscił HDD Regenerator wtedy będziesz wiedział napewno czy cos jest nie tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój dwuletni samsung zaczyna dostawać padaczki, z dnia na dzień coś mu sie pojebało,

jego dni są już policzone.

Np podczas instalacji windowsa musze wybrać opcje SZYBKIEGO formatowania, bo jak wezme normalnie to wywali mi błąd że dysk jest uszkodzony itp.

Próbowałem programów do typu hddregenerator ale niedają rady,

Na dysku mam bardzo wazne dane i niemoge ich utracić, ale $ na dysk niestety narazie niemam

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez doktorwlodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi