Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Forumowiczów :)

Mam Sound Blastera 24bit i słuchawki Sennheizer HD 437.

Potrzebuje lepszej jakości dźwięk. Tworzę muzykę za pomocą programu FL Studio + Sampelki i instrumenty VSTI i efekty VST. Nie zależy mi na nagrywaniu dźwięku ... tylko odsłuch.

Najtaniej wychodzi kupić lepsze słuchawki... tylko jakie ? Zależy mi na jak najdokładniejszym - prawdziwszym brzmieniu (czystym). Żeby na innym sprzecie nie brzmiało inaczej niż miało być ;).

Lubie tworzyć muzykę instrumentalną, techno, czasem wolną - smutną, czasem szybką dynamiczną z dobrym basikiem ;)

Napewno coś dobrego możecie mi doradzić :) (najlepiej chyba słuchawki)

Słyszałem o driverach KGX (jakoś tak się nazywają) - ale u mnie one nie chodzą :(

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej ... to znowu ja :)

Chciałby sprostować że te drivery qture u mnie nie chodzą to Kx (a podobno fajne :( )

Kumpel mi powiedział ... że dobre studyjne słuchawki to AKG :)

Co o nich sądzicie ?

Pozdrowionka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z testów wynika ze Sennheisery hd 650 są bardzo dobre, ale jesli zależy ci na neutralnosci (za mniejsza cenę), to posłuchaj modelu hd 570,, lub Beyerdynamic 990 pro,.Przy wiekszej ilości $$$ warto posłuchac analitycznych Gardo sr 325

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi