g0rgiasz Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Witam. Własnie udało mi sie uzyskac publiczny adres IP.. I mam takie pytanie czy da sie jakos podpiąc domene pod to? np jakas darmowa kom.pl (korzystam z krasnala) jak to wogole wyglada? nie orientuje sie w tym, czy zalezy to rowniez od admina>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 jesli masz publiczny IP to poprostu rejestrujesz sie na jakimś serwerze oferującym darmowe domeny (np. prv.pl) podajesz swoje IP, określasz nazwe domeny i działa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g0rgiasz Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 robie tak np na www.kom.pl i otrzymuje komunikat Domena xxx.kom.pl nie jest obsługiwana przez żaden ze wskazanych serwerów nazw. nie chce aliasu chce domene.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 musisz mieć serwer dns postawiony u siebie ze skonfigurowaną domeną... do tego inny serwer secondary, nie wiem jak jest z darmowymi domenami, ale ja miałem domeną płatną, u siebie master dns, firma w której wykupowałem domenę xxx.net.pl oferowała mi secondary dnsa, od chwili uruchomienia domeny, propagacja domeny ok 24h i wszystko grało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Zarejestruj się tutaj: http://freedns.sgh.waw.pl/ Oni dają darmowe serwery DNS. Wpisujesz swoje IP, gdzie trzeba, a tam gdzie rejestrowałeś domenę jako serwery nazw lub DNS1 i DNS2 podajesz: fns1.sgh.waw.pl fns2.sgh.waw.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g0rgiasz Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Pulsar DZIĘKI! Piwo dla Ciebie! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g0rgiasz Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 a da się tam zrobić jakoś subdomeny? pisze nowy post, bo już by tu nikt nie zajrzał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...