Skocz do zawartości
Kanghoy

Padanie dysków.HLP!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Zasiłka codegen.... sprawdałem MoBo monitorem i nie odnotowałem huśtawki napięć .. w ostatnim czasie sypnęły mi sie 2 dyski [40 i 60 GB] obydwa SAMSUNGA , teraz mam Baraccude IV 80 GB i <span style="color:red;">[ciach!]</span>..... dzisiaj mi zrobiło złe sektory już z 0,29 MB ;( Czym to moze byc spowodowane??? Czy lepiej qpic UPSa czy nowa Zasilke gdyby to jednak nia bylo?? Czy UPS wyrowna napiecia ? Bo ja tutaj w domu mam olbrzymie skoki bo machiny robia caly dzien ;/ [spawary itp.]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na 80 % zasilka kumpel mial Codagena 300 Wat zmienial na porzadna i nie ma problemow . A zrobily mu sie Bad sectory , na szczescie po formacie zniknely . Druga opcja to zmien Tasmy , ale ja stawiam na zasilke .

Pozatym napiecia sprawdzaj przy obciazeniu porzadnym (Np kopiowaniem i puszceniem 3dmarka . )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak mam siatke...ale to nie ma nic do rzeczy bo tamte samsungi walnęły jak siatki nie maioełm[wiem,pewnie myślałeś,że pare osób z jednych plików kożystało czy coś ] po za tym te 2 kompy mam u siebie i tylko ja znich kożystam...a sypnęło sie na partycji z win ;( a tego ja nieudostępnaiłem nawet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...