Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

wczoraj mialem wypadek , siostra robila testy na prawo jazdy i w nagrywarce DvD (samsung :( :? -no comment :x ) pekla plyta na drobne kawałki . teraz pozostaje pytanie czy gwarancja to uwzgladni , czy tez nie :?

(ps. nie rozkrecałem a w srodku jest pelno czesci po plycie )

edit://

jak mam zrozumieć to :

7.Gwarancja nie obejmuje uszkodzen mechanicznych urządzeń oraz awarii powstałych w wyniku zjawisk losowych takich jak : pozar przepiecia w sieci energetycznej wyladowania elektryczne , zalanie srodkow chemicznych oraz okolicznosci i sił wyzszego rzedu

jak to zrozumiec : "okolicznosci i sił wyzszego rzedu" :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sily wyzszego rzedu to chyba chodzi tu o wojne, trzesienie zimi czy inne tego typu kataklizmy:)

A co do twojej nagrywarki. Marne szanse ze uznaja ci gwarancje jesli zobacza polamana plyte w srodku. Dlatego proponuje ci zrobic tak:

sproboj delikatnie rozkrecic naped (jesli oczywiscie nie posiadam plomb gwarancyjnych). Wyjmij kawałki płyty i skrec ja tak aby na srubkach nie bylo sladów twojej ingerencji. Powinno przejsc

Calkiem mozliwe ze po tej operacji naped odżyje i bedzie działał bezproblemowo

Edytowane przez Nyny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi