djcrash Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Cze all na wstepie chcialbym sie spytac czy ma ktos plytke GA-8IEX i czy ta plytka obsluguje HT. U mnie na tej plycie w sisoft sandra wykrywa ze muj procek celek 2.0 northwood obsluguje HT. gorzej jest z tym jak to wlaczyc czy komus juz sie udalo cos takiego odblokowac? Na stronach zagranicznych m.in. http://www.vr-zone.com/Home/news170/HT.htm jest pokazane odblokowanie tej funkcji na P4 2.4B co o tym sadzicie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Napewno procesor musi być taktowany powyżej 3066MHz i płyta musi obsługiwać HT. Spełniłeś te dwa warunki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcrash Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 jesli chodzi o procek to moge go na 3100mhz podkrecic wiec spelnia warunek ale nie wiem czy plyta GA-8IEX obsluguje ta technologie ale z tego co wyczytalem to kazda plyta z chipsetem i845E obsluguje HT, nawet jesli nie obsluguje to pod koniec miesiaca sprzedaje i kupuje GA-8PE bo nadazyla sie okazja. Bardziej mnie interesuje jak to zrobic zeby to wlaczyc czeba cos w biosie edytowac czy jak ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 W BIOSie po puszczenie proca powinna się pojawic opcja HT. To jest moje osobiste zdanie/czysto teoretyczne. Niestety nie wiem czy to zadziała, czy może jednak procek ma to gdzies pod Heatspreaderem zapisane może... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcrash Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 no to zaras sprawdze tylko jeszcze w jakiej to zakladce powinno sie pojawic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 A masz najnowszy BIOS ? Bo zapewne dopiero te dają obsługę HT. W jakiej zakładce? Hm... Może w tej gdzie FSB jest... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcrash Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 no i nic proc lecial na 3,06 potem na 3,08 i nic nie znalazlem w biosie nowego. Bylem na stronie ale ten bios co tam jest juz mam dodawal tylko stepinh c do procka p4 dziwne bo do plyty GA-8IE533 jest nowy bios support HT a do GA-8IEX (plyta rozni sie tym ze ma cooler na chipsecie, zinstegrowana LAN +1 pci + dual bios) nie wiedze zadnego biosu z HT moze ta plyta juz odrazu ma wgrany z obsluga jeszcze do tego tematu czy tam czasem nie trzeba jakiegos pinu(nozki)wylaczyc zeby wykrylo HT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Nic mi na ten temat nie wiadomo. Pamiętaj, że screeny co pokazywali na tej stronce mogą być zwykłymi fake'ami :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Szukaj dalej i tak nie znajdziesz :) jest to opcja blokowana wewnetrzynym ukladem ROM i mimo ze masz obsluge HT to nie odblokujesz tego bo Intel na to ci nie pozwoli. To tak jak z mnoznikiem. Nikt jeszcze go nie odblokowal na CPU Intela. Obslugi HT w Celeronach nawet nie ma w planach. Jedynym CPU obslugujacym HT jest P4 3,06 i nie zalezy to bynajmniej od taktowania ukladu. Na luty zapowiedziano P4 z zegarami od 2,4GHz z obsluga HT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcrash Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 no to pozostaje juz tylko czekac jak sie potocza dalsze losy i czy komus uda sie to odblokowac bo szanse jakies musza byc mam nadzieje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DuckmAn Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 http://www.warp2search.net/article.php?sid...=thread&order=0 dzialaj :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DuckmAn Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 byl screeny jak odblokowac tam ale skasowano z serwera :) ciekawe dlaczego :)? hmm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Lancer - czyli ten artykuł to fake? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 heh - obrazek rzeczywiście się nie wyświetla ale za to link do tego .pdf'a działa - może coś tam w środku jest (ciekawe czy ktoś wyrwie swojemu P4 jeden pin żeby sprawdzić :twisted: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 A trzeba jeden pin wyrwac ? IMHO wystarczyłoby go zaizolować :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 racja - ale tak było bardziej dramatycznie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Ja bym powiedział, że.... bardziej bezsensownie :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Lancer - czyli ten artykuł to fake? To bylo by zbyt proste. Intel tak latwo nie dalby sobie w kasze dmuchac. HT jest ale skutecznie zablokowany. Watpie by udalo go sie odbloczyc. Choc szczerze - chcialbym sie mylic i wlaczyc sobie HT :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DuckmAn Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Tez chcial bym aby to byla prawda. Ale z drugiej strony zanim sobie kupie plyte z obsluga HT. To.. pewno bede mial juz nowy proc :) Upatruje narazie plyte ta z podwojnym kanalem ddr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...