Piotr K Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Czesc! Mam taki problem, ze plyta ktora posiadam nie odczytuje temperatury z procka, tylko z czujnika pod procesorem. Aby zwiekszyc wiarygodnosc pomiarow, na spod procka i na czujnik nalozylem paste siliconowa o podwyzszonej przewodnosci cieplnej. Problem w tym ze niewiem o ile temperatura podawana w biosie czy tez zczytywana przez MBM jest zanizona w stosunku do temp. rzeczywistej. Pytanie wiec moje: Czy ktos z was wie cos wiecej na temat odczytu temperatury procka na tej plycie (Abit KT7A)? Czy temp. podawana przez plyte jest temp. czujnika? czy tez Abit wzial pod uwage rozpraszanie ciepla i zalozyl jakas poprawke? Z goory dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Jaka masz wersje plyty glownej? Abit twierdzi ze a xp dzialaja tylko na ver 1.3? Ja mam 1.0 i zastanawiam sie nad kupnem xp, wiec miloby bylo jakbys powiedzial ktora masz wersje plyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Mam Ver 1.0 i wszystko chodzi, ale jak masz mozliwosc radze ci albo pozyczyc od kogos plyte i sprawdzic czy na twoim egzeplazu ruszy (wczesniej zrob update biosu). Z tego co wiem moze niepracowac dlatego ze przetworniki napiecia na plycie, moga nie wytrzymac udezenia pradowego przy wlaczaniu kompa. Ale u mnie i u kumpla (tez ma KT7A 1.0) niema zadnych problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 No to jedwibiscie. Dales mi nadzieje. Moge pozyczyc od kumpla athlona 1700 (ktory notabene jest teraz tani jak barszcz) i sprawdze czy dziala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Cytat Jaka masz wersje plyty glownej? Abit twierdzi ze a xp dzialaja tylko na ver 1.3? Ja mam 1.0 i zastanawiam sie nad kupnem xp, wiec miloby bylo jakbys powiedzial ktora masz wersje plyty. Poszukaj posta o temacie "Apel do uzytkowników Abit KT7A rev1.0-1.2", czy jakoś podobnie. Jest tam moje info o tym jak ja się uporałem z Athlonem XP na Abicie KT7A rev1.0 Da się spoko działać z XPekiem, ale wymaga to pewnego "zabiegu" :lol: - nie będę się powtarzał - poszukaj posta, a na pewno znajdziesz... Pozdrowionka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Miejmy nadzieje ze umnie zadziala bez opcji z resetem. A jesli chodzi o obsluge procka to chyba nawet 2000+ pojdzie bo u mnie mozna max ustawic mnoznik above13x czyli w realu 12.5. A w koncu 2000 to 12.5x133. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Muhahahhahahahaha. Z czego ciesze ryja?? Bo z tego cio piszecie to możliwym jest, że będzie mi działał 1,7k XP+. Wiii. Modle się o to. Udało mi się namówić ojca (wydatek rzędu 270 zeta, to niedużo, w porównaniu do zysku, którego oczekuje - looknijcie na mojego konfiga). W tę sobotę - 23.11.2002 Zdam raport czy się udało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Czekam z cierpliwoscia na wynik. Sam prawdopodobnie w najblizszym czasie sprawdze czy procek u mnie dziala, wiec tez kiedys w przyszlosci zdam raport. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...