Skocz do zawartości
Piotr K

Temp. Procka na KT7A

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc!

Mam taki problem, ze plyta ktora posiadam nie odczytuje temperatury z procka, tylko z czujnika pod procesorem.

Aby zwiekszyc wiarygodnosc pomiarow, na spod procka i na czujnik nalozylem paste siliconowa o podwyzszonej przewodnosci cieplnej.

Problem w tym ze niewiem o ile temperatura podawana w biosie czy tez zczytywana przez MBM jest zanizona w stosunku do temp. rzeczywistej.

Pytanie wiec moje:

Czy ktos z was wie cos wiecej na temat odczytu temperatury procka na tej plycie (Abit KT7A)?

Czy temp. podawana przez plyte jest temp. czujnika? czy tez Abit wzial pod uwage rozpraszanie ciepla i zalozyl jakas poprawke?

Z goory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Ver 1.0 i wszystko chodzi, ale jak masz mozliwosc radze ci albo pozyczyc od kogos plyte i sprawdzic czy na twoim egzeplazu ruszy (wczesniej zrob update biosu).

Z tego co wiem moze niepracowac dlatego ze przetworniki napiecia na plycie, moga nie wytrzymac udezenia pradowego przy wlaczaniu kompa. Ale u mnie i u kumpla (tez ma KT7A 1.0) niema zadnych problemow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Jaka masz wersje plyty glownej? Abit twierdzi ze a xp dzialaja tylko na ver 1.3? Ja mam 1.0 i zastanawiam sie nad kupnem xp, wiec miloby bylo jakbys powiedzial ktora masz wersje plyty.

Poszukaj posta o temacie "Apel do uzytkowników Abit KT7A rev1.0-1.2", czy jakoś podobnie. Jest tam moje info o tym jak ja się uporałem z Athlonem XP na Abicie KT7A rev1.0

Da się spoko działać z XPekiem, ale wymaga to pewnego "zabiegu" :lol: - nie będę się powtarzał - poszukaj posta, a na pewno znajdziesz...

Pozdrowionka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muhahahhahahahaha. Z czego ciesze ryja?? Bo z tego cio piszecie to możliwym jest, że będzie mi działał 1,7k XP+. Wiii. Modle się o to. Udało mi się namówić ojca (wydatek rzędu 270 zeta, to niedużo, w porównaniu do zysku, którego oczekuje - looknijcie na mojego konfiga). W tę sobotę - 23.11.2002 Zdam raport czy się udało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...