Skocz do zawartości
Kacper___

Asus K8n + Semp 2600 S.754

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!!

o to moj sprzet:

ASUS K8n s.754

Sempron 2600+

Twinmos 512 DDR 3200

Radeon Gigabyte 9550 128 MB

Arcitic Freezer 64

Modecom 350gtf

a teraz problem, mianowicie max moge podniesc FSB z 200 na 220x8 stabilnie, czytalem, ze podniesienie taktowania AGP z 65 Mhz na 66-67 Mhz pozwoli na osiagniecie wyzszego FSB ( o to link http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=158-7 ), ale niestety nic mi to nie pomoglo, co proponujecie, aby go lepiej krecic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taki sam zestaw jak ty!

chodzi bez problemu na 250 mhz bez podnoszenia napięcia i grzebania w agp!

HT 3

ram 166 - po podkręceniu jest 200

kręcisz na 250

żle się do tego zabierasz

1561783[/snapback]

Dobra w takim razie prosilbym Cie, abys na spokojnie mi wytlumaczyl wszystkie ustawienia, ktore zmieniasz w porownaniu ze zwyklymi oraz jakiego biosu uzywasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@genius17

wielkie dzieki za pomoc, nie zmienilem wczesniej HT z 4 na 3 i dlatego nie moglem nic wiecej z tego sprzetu wycisnac, po zmianie FSB stabilnie chodzi mi na 285 ;)

Musialem tez obnizyc pamiec i teraz zeby chodzilo max moge ustawic 266 Mhz, mozna cos zrobic, aby chodzily na 400 Mhz ?

I jeszcze jedno pytanie cos mi strasznie piszczy w tym sprzecie, zaczyna piszczec w koncowej fazie wczytywania windowsa, a przestaje po wylogowaniu z windowsa, podczas ponownego uruchamiania nie piszczy i w koncowej fazie wczytywania jak zwykle zaczyna piszczec. Wydaje mi sie, ze dzwiek pochodzi z plyty glownej, gdzies czytalem, ze to niby cewki piszcza? Co o tym sadzicie i co mozna z tym zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cewki cewkami, ale raczej piszczałyby od początku do końca, w windzie <xp jak mniemam> grafa trochę się nadwyręża więc rozkręć kompa i uchomierzem okreś skąd to dobiega. Możliwe, że podnosząc napięcie na AGP coś podsmażyłeś i teraz powoli dogorywa :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cewki cewkami, ale raczej piszczałyby od początku do końca, w windzie <xp jak mniemam> grafa trochę się nadwyręża więc rozkręć kompa i uchomierzem okreś skąd to dobiega. Możliwe, że podnosząc napięcie na AGP coś podsmażyłeś i teraz powoli dogorywa :cry:

1562192[/snapback]

Chyba masz racje, dzwiek wydobywa sie z okolic grafiki, probowalem zmniejszyc napiecie na AGP z 1.6 na 1.5V , ale nie pomoglo, co moge jeszcze sprobowac zrobic i co mam uszkodzone grafike czy plyte, bo i na to i na to mam gwar. musialbym sie tylko wybrac do sklepu i wymienic.

Ponawiam pytanie w sprawie pamieci, mozna je podkrecic do 400 Mhz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi