Skocz do zawartości
Slayer

Laptop- z czym do ludzi ^_^

Rekomendowane odpowiedzi

Nasuwa mi sie pare pytań. Na Allegro ludzie sprzedają płyty do Laptopów bez kart grafiki. Czy w takim razie można dokupić gdzieś( no właśnie- gdzie?) powiedzmy Geforce 2 GO do takiej płyty? Oczywiście wiem, że płyta ma być kompatybilna z kartą, ale czy to możliwe, żeby w tych komputerach istniało coś na kształt złącza PCI/AGP dla kart grafiki, bo o tym jeszcze nie słyszałem??

Procesor to też mozna wymienić na szybszy- nie ma z tym problemu, o pamięciach i resztą łącznie z matrycą nie wspominając. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widzisz są już Laptopy z GF4MX440 i te same z Tridentem 16MB

Jakaś uniwersalność musi być skoro płyta wygląda tak samo.

CO do procków to zamiast Proca można wsadzić innego

Qmpel mial laptopa Actine i wasadził tam noramlnego Proc-a PIII 1.1 zamiast Celka 800 Mobile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Qmpel mial laptopa Actine i wasadził tam noramlnego Proc-a PIII 1.1 zamiast Celka 800 Mobile

JASNE - NIEZLE KITY WSTAWIASZ

CHYBA NIGDY NIE WIDZIALES PROCKOW Z SERII MOBILE - ONE MAJA INNY ROZSTAW PINOW :!:

to fotki zwyklych FCPGA/FCPGA2

Dołączona grafika

Dołączona grafika

a to z serii MOBILE

Micro-FCPGA

Dołączona grafika

Micro-FCBGA

Dołączona grafika

ze nie wspomne o Micro-BGA2/Micro-PGA2

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację Benek, ale nie do końca :) To co napisałeś dotyczy procków Intela do modelu Pentium 3...bo już do płyt z Pentium 4 można wsadzić wersję z normalnego kompa. To teraz pytanie:

Kupując Laptopa z Celeronem 450 Mhz nie ma szans włożenia na tą samą płytę np. p3 1000 Mhz( mowa oczywiscie o wersjii mobilnej). Czy ktoś wie,czym się rózni podstawka dla p3 w stosunku np. do Celerona? Zna ktoś sklep z tymi rzeczami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację Benek, ale nie do końca :) To co napisałeś dotyczy procków Intela do modelu Pentium 3...bo już do płyt z Pentium 4 można wsadzić wersję z normalnego kompa. To teraz pytanie:

Kupując Laptopa z Celeronem 450 Mhz nie ma szans włożenia na tą samą płytę np. p3 1000 Mhz( mowa oczywiscie o wersjii mobilnej). Czy ktoś wie,czym się rózni podstawka dla p3 w stosunku np. do Celerona? Zna ktoś sklep z tymi rzeczami?

W stacjonarkach masz Celafona 400 Mhz na zlacze PPGA, a PIII 1.0GHz na FCPGA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację Benek, ale nie do końca :) To co napisałeś dotyczy procków Intela do modelu Pentium 3...

widze ze w natloku zdjec uciekl cytat na poczatku mojego postu - odnosilem sie tylko do tekstu o wymianie C 800 Mobile na zwyklego PIII 1.1

no chyba ze sa jakies kosmiczne przejsciowki - ale nie wydaje mi sie :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie myślałem że ACTION produkując swoją ACTIN-ę oszukuje klientów.

Reklamując swoje komputery

Wyposarzona w Procesor Intel Mobile Celeron a w środku jest zwykły

Celeron.

Co do dalszej części mojego postu to z ciągiem dalszym się chyba zgodzicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...