Maks! Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Hej, Po tym jak padł mi EP 8rda zamówiłem nową płytę Abita NF7. Postanowiłem pokręcić trochę, więc wszedłem do biosu, zmieniłem ustawienia identyczne jak na EP, zapisałem je i komp uruchomił się ponownie. Przy bootowaniu wywaliło CMOS checksum error - defaults loaded, kliknąłem del chcąc wejść do biosu, jednak zamiast menu biosu pojawił się niebieski pasek na dole ekranu i migający kursor w górnym lewym rogu Resetowałem bios, updatowałem go i nic. Najlepsze jest to, że po kliknięciu F1 ładuje się windows i wszystko działa z tym szczegółem, że mam FSB 100Mhz. Wygląda to tak jakby pamięć CMOS padła. Wie ktoś jak to naprawić bez odsyłania płyty do serwisu? Proszę pomóżcie. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Chym poprostu kup kość taką samą lub pójdź do jakiegoś serwisu nagraj bios ;] violla ;] (chyba że znowu się spali ). Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...