rkuch Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Witam. Mam problem z myszką. Swego czasu wszystko bylo w porzadku. Od jakiegos roku pod Windami jest jak bylo - czyli w porzadku - a jak laduje Linuxa, albo np. pod Dosem Ghosta to myszka nie dziala. Jest wskaznik, ale nic go nie poruszy. Na poczatku tego roku jeszcze mialem taki wałek, ze pod Mandrake'm myszki nie bylo, a Slackware wykryl i wsio bylo w pożo. Teraz chcialem sie pobawic dystrybucjami Live na CD ale oczywiscie myszka nie dziala. Czy ktos moze sie orientuje jakie moga byc tego przyczyny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 bo masz mysze na usb :( musisz w biosie ustawic opcje zeby bios widzial ta myszke . pod winem dziala bo on wykrywa przy ladowaniu i daje swoje sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkuch Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Sorki, zapomniałem sprecyzowac, ze mysz jest na PSie :( Moze jakies ustawienia biosu wlasnie mi pomoga, ale nie wiem ktore odnosza sie do myszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 zobacz w pliku /etc/X11/xorg.conf w sekcji input device - mouse powinno być mniej więcej coś takiego Section "InputDevice" Identifier "Mouse0" Driver "mouse" Option "Protocol" "IMPS/2" Option "Device" "/dev/psaux" Option "ZAxisMapping" "4 5" EndSectionTo dla myszy z rolką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkuch Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Hm... Nie mam poki co zainstalowanej dystrybucji na dysku, ale Knoppixa odpalilem w trybie expert i skonfigurowalem myszke z opcjami jak wyzej i spoko :) Dziex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...