Gość Masta_KKIILLAA!! Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Witam Wszystkich Zakuje wydajny komputer i chcialbym dobrac do tego dobry wyswietlacz :) Technologia LCD i CRT jest mi obojetna :) Minimalna rozdzielczosc musi byc na poziomie 1600x1200 tak wiec LCD z takimi parametrami kosztuje dosc duzo :( Moje wybory padly na: LCD - Apple Cinema Display 20" Flat Panel (dlugo cos sie strona ladowala to nie dalem linka :)) CRT - Philips Ktory z nich bedzie lepszym wyborem?? Jezeli znacie inne swietne modele, z rozkosza przyjme inne propozycjie :) Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 jeśli cena nie gra roli to bierz appla (albo 20' della - w sumie to tosamo...) jesli masz ograniczony budzet (nie masz sponsora, którego mozesz bezlitośnie doić) - to zdecydowanie crt... swoja drogą niezłe wymagania co do rozdzielczosci monitrka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Podobnie jak kolega Ganeon, jak bym miał siano to kupiłbym tego LCD. Jak byś mógł zaspokoić moją ciekawość i napisać, po co ci taka rozdzielczość, byłbym wdzięczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Masta_KKIILLAA!! Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Dzieki Wszystkim za odp. :) Duza rozdzielczosc jest mi potrzebna do fotografii (photoshop) :) Tak sie zastanwiam nad tym apple - czy jest to dobry lcd?? Czas reakcji jest dosc ok, kontrast i jasnosc juz gorzej jednak wuzglednijmy wielkosc matrycy :) Niestety ale na stronie dell nie znalazlem nic ciekawego :( (tzn. dell.pl) Co byscie mi polecili?? Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 na dell.com znalazłem to: UltraSharp 2005FPW ps. przejzyj ew. temat Lcd, Panorama, Powyżej 19'' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 jesli jesteś profesjonalnym grafikiem, to się przyjrzyj monitorom Eizo. Sama wielkość przy LCD nic nie daje, jeśli nie potrafi wyświetlić pełnej palety barw, ma kiepską regulację czy poziom czerni ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 ta... ale mówimy tutaj o monitorkach na matrycach PVA / MVA lub IPS, które nie ustępują parametrami monitorom CRT (kolory i kąty) tak pozatym apple jest z znany z robienia komputerów dla grafików... i z tego co wiem, to jedyny ich komputerek appla obecnie, który nie ma monitora LCD, to eMac... który jest dosyć słabym komputerem i nie jest adresowany do grafików ps. nie wiem czy ja jestem wyjątkowym przypadkiem... ale nie widze różnicy miedzy 32 a 24 bitową paletą barw (w sumie to też i 16...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Masta_KKIILLAA!! Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Co myslicie o monitorze apple 20' za 3000zl ???? Mam taka okazje - nowka ze sklepu + gwarancja :) Tak sie do tego apple przyczepilem bo della mozna tylko na allegro kupic co mi tak troche nie pasi :( Co do iyamy to jest zby droga = apple tanszy. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 tez bym tak chcial... ale kasy nie mam imho niezła oferta - oficjalnie cba wiecej kosztuja... nie pamietam ps. dpoytaj sie czy to netto czy brutto - bo oni lubia podawac netto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...