Skocz do zawartości
Gość Masta_KKIILLAA!!

Nowy Monitor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Masta_KKIILLAA!!

Witam Wszystkich

Zakuje wydajny komputer i chcialbym dobrac do tego dobry wyswietlacz :)

Technologia LCD i CRT jest mi obojetna :) Minimalna rozdzielczosc musi byc na poziomie 1600x1200 tak wiec LCD z takimi parametrami kosztuje dosc duzo :(

Moje wybory padly na:

LCD - Apple Cinema Display 20" Flat Panel (dlugo cos sie strona ladowala to nie dalem linka :))

CRT - Philips

Ktory z nich bedzie lepszym wyborem??

Jezeli znacie inne swietne modele, z rozkosza przyjme inne propozycjie :)

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli cena nie gra roli to bierz appla (albo 20' della - w sumie to tosamo...)

jesli masz ograniczony budzet (nie masz sponsora, którego mozesz bezlitośnie doić) - to zdecydowanie crt...

swoja drogą niezłe wymagania co do rozdzielczosci monitrka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Masta_KKIILLAA!!

Dzieki Wszystkim za odp. :)

Duza rozdzielczosc jest mi potrzebna do fotografii (photoshop) :)

Tak sie zastanwiam nad tym apple - czy jest to dobry lcd??

Czas reakcji jest dosc ok, kontrast i jasnosc juz gorzej jednak wuzglednijmy wielkosc matrycy :) Niestety ale na stronie dell nie znalazlem nic ciekawego :( (tzn. dell.pl)

Co byscie mi polecili??

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta... ale mówimy tutaj o monitorkach na matrycach PVA / MVA lub IPS, które nie ustępują parametrami monitorom CRT (kolory i kąty)

tak pozatym apple jest z znany z robienia komputerów dla grafików... i z tego co wiem, to jedyny ich komputerek appla obecnie, który nie ma monitora LCD, to eMac... który jest dosyć słabym komputerem i nie jest adresowany do grafików

ps. nie wiem czy ja jestem wyjątkowym przypadkiem... ale nie widze różnicy miedzy 32 a 24 bitową paletą barw (w sumie to też i 16...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Masta_KKIILLAA!!

Co myslicie o monitorze apple 20' za 3000zl ???? Mam taka okazje - nowka ze sklepu + gwarancja :) Tak sie do tego apple przyczepilem bo della mozna tylko na allegro kupic co mi tak troche nie pasi :( Co do iyamy to jest zby droga = apple tanszy.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi