david80 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Witam wszystkich, jak widac w temacie posta po selekcji wybralem te dwa monitory i teraz nie wiem na ktory sie zdecydowac. Dlatego moze dzieki sugestiom uzytkownikow tego forum uda mi sie podjac ostateczna decyzje. Uzywam obecnie starego juz CTX 15" VL500. Postanowilem zmienic monitor poniewaz bardzo duzo przesiaduje przed monitorem (ok.10-12 godz dziennie - studiuje informatyke). Chce by monitor sluzyl mi do Internetu, ogladania filmow, czasami do grania (Half-Life 2 itp). Po przejrzeniu wielu postow na roznych forach wybralem te dwa monitory: LG 1740P - ludzie chwala go za bardzo dobra jakos obrazu. Jak dla mnie duzym plusem LG jest jego gwarancja. Mimo ze ma czas reakcji wiekszy troche niz samsung w grach podobno prawie nie smuzy (ja i tak przesiadam sie z kiepskiej jakosci CRT). Nie do konca pasuje mi wyglad tego monitora (ten dolny bialy pasek) no ale to juz sprawa drugorzedna. 173P+ - nowosc na rynku i wszyscy nim podjarani. Gorsza niz LG gwarancja. Lepszy czas reakcji 8ms. Podobno jakos obrazu bardzo dobra. Ladny wyglad. I co by tu wybrac...badz czlowieku madry. za wszelkie sugestie z gory dzieki david80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 ja stawiam na samsunga - lepsza matryca niz w lg... poczytaj o technologiach wykonaia matryc na mva.pl i ew. poczytaj ich forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Zdecydowanie wybrał bym samsunga (w czarnej wersji) 1. Lepsze parametry 2. Zdecydownie lepiej wygląda, moim zdaniem to najładniejszy monitor na rynku (choć LG brzydki nie jest) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 a 173p+ jest dstepny w kolorze czarnym? byłem do tej pory przekonany ze tylko srebre... to bardzo dobra wiadomość :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Czarny jest :) http://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=16050&sid=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawilczak Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Ja sam używam 1740p, ale kto wie czy gdybym teraz kupował monitor to bym się nie zdecydował na 173p+. Na jego korzyść przemawia matryca mva i w niezły czas reakcji. Ale z czystym sumieniem polecam Ci LG :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...