Skocz do zawartości
e!Gr00bY

Samsung DDR333 (TCB3)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wczoraj zakupiłem takowe kostki (256MB) i... dno. Pamięci chodza max. na 304MHz przy max. timingach 8O Pewnie poprostu walnięte są, ale jest jeszcze możliwość, że mają konflikt z moją mobo (SIS645). Jade zaraz do tego sklepu to wezme inne kostki i sprawdze. Na wszelki wypadek podam oznaczenia tych pamięci.

Na kostke było napisane:

Samsung 235

K4H280838D-TCB3

VCG455CA KOREA

A na małej naklejce:

KOREA 0973

256MB DDR400

M468 L 885 DTC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:wink: cześć sądząc po oznaczeniach to są to pamięci DDR 333 (166 MHz CL=2,5) czyli kicha, a oznaczenie, żę są to DDR400 to bujda, więc bij do sklepu i niech Ci kasę zwracają. Wystarczy zwrócić uwagę na końcówkę w oznaczeniu (TCB3 to pamięci DDR 333, jakbyś miał oznaczenie TCC4 to by znaczyło, że masz do czynienia z pamięcią DDR 400 CL=3). Nara :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje Samsungi 256MB DDR333 chodzą prawie na 400MHz (ogranicza je mobo) przy CL2.5 3-6-3. Przy CL2 2-5-2 narazie dałem ~360Mhz, więcej nie proobovałem.

Oznaczeń nie pamiętam, ale jak wyjme kostke to napisze co tam na niej jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kaja45 - oczywiscie wiem, że to DDR333, a naklejke DDR400 traktuje z przymróżeniem oka. Gość mi dał teraz jednostronną TCB0, ale po powrocie do domu stwierdziłem, że to... DDR266. Więc jutro czeka mnie kolejny kurs :P Axcel - jak możesz to sprawdź serie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no to sa napewno te Samsungi DDR333 - sprawdz na kosci tylko czy TCB0 czy TCB3

Jesli zaplaciles jak za DDR400 no to idz sie wyklucac o wymiane lub zwrot. Mozesz zalaczyc info o pamieci i numerze kosci.

www.samsung.com/semiconductors

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak wg. kosci jest to DDR400 to musi na tyle chodzic. Więc - kierunek => miejsce zakupu pamieci :wink:

i co im powiem??

- "kupilem u was pamieci PC 400 i nie dzialaja...., co mi proponujecie???"

- Kupil Pan pan pamieci PC400 - wedlug specyfikacji sa to Pc400 wiec to nie nasza wina ze na tyle nie dzialaja !! Pamieci dzialaja wiec spier....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje DDR-400 też są takie niby tylko z naklejki bo chodzą max 172 Mhz przy 2,2,3,5 na 174 już idą już 3-3-3-6 przy Vmem=2.9

Wyżej w ogóle nie ida

w opisie widze ze to sa Pc333 a nie pc 400...

Ale - starales sie o zwrot kasy albo co ??? co zrobili ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w okolicy z zasady sprzedaje się tylko ECS-y K7S6a

Żadko KT266 a o KT333 i KT400 już nie wspomne.

Jak chciałęm zamienić grafę powiedzieli mi żebym dopłacił całość bo moja grafa jest za droga i jak jej nie wezme to nikt jej nie kupic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Kupil Pan pan pamieci PC400 - wedlug specyfikacji sa to Pc400 wiec to nie nasza wina ze na tyle nie dzialaja !! Pamieci dzialaja wiec spier....

Ciebie nie musi interesować specyfikacja. Kupiłeś DDR400 i mają chodzić jako DDR400 8)

Jade zaraz do sklepu i zobacze co osiągne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

servis chce zebym przyjechal z calym komputerem.... haha chyba im odbilo - nie mam zamiaru z nim przychodzic.

Czy gdy mam pamiec Pc 3200 to ta pamiec przy taktowaniu 400 musi miec przepustowosc rzedu 3.2 GB.. - czy gdy takiej nie ma to mam prawo zarzadac wymiany , zwrotu kasy ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...