paweus Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 witam!! mam wielki problem! posiadam sprzet : procek celeron 2,8ghz karta graf. saphirre radeon 9600 pro 128mb pamiec ddr 384 mb a wiec , jest taka gra ktora sie nazywa Helbreath w tej grze mozna sprawdzic swoje klatki (fps-frames per second) i problem jest w tym ze mam ich strasznie malo tj. 50+ a koles ktory ma taka sama karte graf ma ich az 260 a im wiecej FPS tym szybciej gra chodzi i szybciej sie biega , probowalem wszystkiego 2x reinstall windowsa instalowanie roznych sterownikow itd ... niewiem w czym tkwi problem aktualnie mam sterowniki catalyst 5.7 z control center ... prosze ! pomozcie jak cos moje GG:1832873 jesli mozecie to napiszcie i powiedzcie w czym tkwi problem ... moge ew. skopiowac z aida32 jaki mam sprzet itd! czekam na odp z gory dziekuje! pozdrawiam ps. czasami mam 50 fps czasem 70 czasem 120+ a to nie jest normalne probowalem wylaczac synchronizacje pionowa antylising itd heeeelppppppppp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Próbowałeś opisać dokładnie swoją konfiguracje lub swojego kolegi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweus Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 nie no konfiguracja tu nie ma chyba nic do znaczenia , on ma nowe catalysty 5.7 i ja mam ... ja mam mniej fps a on ma 4x wiecej i to mnie drazni i zastanawia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keffets Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Może masz w sterownikach antyaliasing włączony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweus Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 czytaj dobrze temat przeciez napisalem ze wylaczalem antyaliasing :/ prosze pomozcie ,,, bardzo mi zalezy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 czytaj dobrze temat przeciez napisalem ze wylaczalem antyaliasing :/ prosze pomozcie ,,, bardzo mi zalezy 1563996[/snapback] Sprawdź smarkiem 03/05 jakie masz wyniki i porównaj z kumplem/innymi podobnymi konfigami w sieci. Spytaj czy kumpel ma podkręconą grafe i o ile. (nie napisałeś czy swojego 9600 kręciłeś) Sprawdź FPSy w innych grach i porównaj z kumplem (o ile ma takie gry) Sprawdź czy nie masz wirów trojanów i innego syfu (to powinieneś zrobic na początku zamiast w kółko stawiać winde) Próbowałeś innych sterów (OMEGI DNA)? DX'a masz zainstalowanego? Powinieneś podać dokładną konfigurację swoją i kumpla włącznie z SO i SP'ami zamiast tłumaczyć nam co to znaczy FPS i jaki ma wpływ na płynność gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arven Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 (edytowane) hmm przeciez Helbreath to gra napisana w '94 roku z grafika brzydsza od diablo 1.. co za roznica czy masz 60fps czy 280fps ? jak ci przycina to znak ze masz dupne polaczenie (przynajmniej wlasnie tak to sie u mnie objawialo.. kiedy gra zaczynala krzaczyc to byl znak ze ktos torrenty w sieci odpalil hiehe) a nie slaba karte graf (z tego co pamietam to pierwsza wersja ruszala na 486DX4 ;P ) :mellow: Edytowane 24 Lipca 2005 przez Arven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...