Skocz do zawartości
Kamyk_^

Co Moze Byc Przyczyna Problemow Z Ntoskrnl.exe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wiem ze bylo to walkowane na forum :) wiem tez ze bylo jak sobie z tym poradzic. Ale ja mam pytanie co moze byc tego przyczyna ???

Czy jak podmienie ten plik to juz mi sie to nie wywali ?? Czy tez bede musial to robic co jakis czas ??

Ost wymienilem procek 1,2 Celerona na 2,8 Celerona D na plycie Abita VT7 i od tego momentu pojawily sie problemy z ntoskrnl.exe. Czy to jest wina dysku (wiem ze jeden (mam dwa) moze miec problemy malutkie - ale jest to drugi dysk nie systemowy) czy tez moze za slaby jest zasilacz i nie trzyma napiec ???

Z gory dziekuje za odpowiedz

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawdopodobnie wymieniles celerona z szyna 66 lub 100 mhz, na celerona z szyna 133 mhz. Fsb wynosi wiec 133 mhz, a pamieci ktore posiadasz to pewnie PC100. Jest to typowy blad pamieci.

edit: dobra... patrze co to za plyta i dochodze do wniosku ze glupoty napisalem. Masz pewno jakies ddr ( ale jakie to my nie wiemy ). Nadal jednak obstawiam ze to wina pamieci. Pokombinuj z nimi w biosie ( poluzuj timingi - zmien na wieksze liczby, ewentualnie zmniejsz im taktowanie )

Edytowane przez Nargil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe :) Zle sie wyrazilem :) Oczywisicie ze tak :) wymienilem i plyte i procesor :) Musze dopowiedziec tylko ze jak podczas uruchamiania komputera wlaczone jest bootowanie z cdromu i w cd jest wlozona instalacja win to wszystko idzie cacy. Komp kreci plyta ja nic nie naciskam i wchodzi do windowsa :( Slyszalem ze moze to byc problem zasilacza :( ze nie trzyma napiecia ??? Ja mam jakiegos megabajta niby 350W

Co wy na to ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak:

Pamieci jeszcze nie wymienialem : zaporzyczylem sobie z pracy :-P ale jest to pamiec GoodRam 333Mhz z tego co dobrze pamietam.

Moglbys mi powiedziec jak zrobic zmiany w timingach ???

No i czy to tez moze byc zasilacz ktory nie wydala napieciowo ???

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi