Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Które firmy dają gwarancje na siadniete pixele w panelach LCD i na jaki okres czasu.

Sprzedawca w pewnym skepie mówł ze tylko LG daje ale mi nie chce sie w towierzyc...

1567190[/snapback]

To kwestja producenta i firmy w ktorej się kupuje, generalnie LG i Philips na nowsze modele, iiyama tez w niektorych sklepach daje kilkanascie dni. Są sklepy w ktorych mozna wykupić taką gwarancję za np 50zł na 7-14 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Philips daje na 1 pixel nawet masz dzownisz że jest uszkodzony pixel przyjedzie za kilka dni kurier weźmie monitor przywiezie drugi i sprawa załatwiona. Taką gwarancje dają modele z oznaczeniem w środku 6 np 170S6FB. Lg też ma na 1 pixel ale tam troche inaczej gwarancja wygląda podobno na 1 pixel przez pierwsze 3 miesiące, ale moge sie mylić co do LG co do Philipsa to jestem pewiem bo mam go i tak jest.

Edytowane przez Soften

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG daje gwarancje 30 dniowa

Philips tak samo jak w przypadku lg, wyjatkiem jest tutaj monitor 170B6/P6 ktory jest objety 3 letnia gwarancja (czyli po prostu spelnia norme I klasy iso)

Iyama daje gwarancje tylko w autoryzowanych salonach sprzedazy

jak z innymi to nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na komputroniku jest ładnie wyjaśnione, które modele philipsa sa objęte norma klasy pierwszej....

AG neovo daję lepszą gwarancje niż zwykła norma klasa druga. Po prostu jak ci na środku (środkowy kwadrat (1/9 monitora)) wyskoczy jajkis subpikel to wymieniaja na nowy przez 3 lata. Szczegóły na ich stronie www.agneovo.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi