Skocz do zawartości
danz

Dwa Tunery Tv W Jednym Kompie

Rekomendowane odpowiedzi

nie raczej a napewno :) , tuner tv jest widziany przez pc jako kontroler audio/video,mogą być nawet problemy ze stabilnością pc po wsadzeniu 2 kart :)

1569105[/snapback]

G.o.w.n.o prawda. Sam mialem kiedys kiedys dwa tunery w jednym kompie i zadnych problemow nie bylo. Dwa naraz tez moga dzialac, tylko oczywiste jest ze oba nie moga jednoczesnie wyswietlac w trybie overlay (sam sprawdzalem i dzialaly oba jednoczesnie). Odnosnie po co, to w moim przypadku potrzebowalem drugiego na BT878 zeby pewna TV odkodowac :lol: A Winfast Expert jest na ZBYT nowym chipie i odkodowac na nim nie mozna, ale zwykle TV odbiera o wiele lepiej.

Obecnie i tak brakuje mi PCI na DFI i i tak jednego tylko uzywam :). W ogole orientuje sie ktos czy sa jakies tunery na PCI-X?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wcale że nie kupa prawda :)

miałem 2 przypadki że pc nie włączył sie po wsadzeniu 2 tunerów,co do jednoczesnego używania to hmmmm

2 kart muzycznych naraz też nie można używać ...., chyba że oczymś nie wiem ?? :)

z tunerami pci-e nie spotkałem sie jescze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wcale że nie kupa prawda :)

miałem 2 przypadki że pc nie włączył sie po wsadzeniu 2 tunerów,co do jednoczesnego używania to hmmmm

2 kart muzycznych naraz też nie można używać ...., chyba że oczymś nie wiem ?? :)

z tunerami pci-e nie spotkałem sie jescze :)

1569210[/snapback]

Nie wiem jak to mozliwe. Ja nigdy takich problemow nie mialem, zawsze dzialaly (Winfast Expert i Pixelview na BT878), i jak mowilem nawet dwa jednoczesnie, wg mnie nie powinno byc zadnych problemow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 kart muzycznych naraz też nie można używać ...

1569210[/snapback]

weź wyjdz stąd i niewracaj bo jak sie ciebie czytac to zbiera na zwrot pokarmu... od kiedy nie mozna? chwalisz sie ze jestes taki masta serwisant a g*** wiesz..... :mur:

2tunnerow mozna uzywac tak samo jak dwoch dzwiekowek... i dwoch graf na pci.... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taa ... to można zrobić tak żeby muza wychodziła z 2 kart muzycznych naraz  :blink: ??

1581895[/snapback]

a nie mozna? Oo a myslałem ze sobie w oprogramowaniu zawsze mozna wybrac zrodlo dziweku z ktorego ma grac Oo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa tunery chodzą już elegancko. Niestey muszę przełaczać kabelek antenowy bo kupione juz dwa trójniki od kablówki zakłocaja obraz jedengo z tunerów.

1595921[/snapback]

Na kablu antenowym ktory idzie do komputera montujesz wzmacniacz szerokopasmowy z regulacja wzmocnienia, za nim trojnik i dopiero do tego oba tunery.

P.S. Tuner do poprawnej pracy wymaga aby komputer byl podlaczony do instalacji elektrycznej z bolcem uziemiającym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi