Hanu Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Mała sprawa, ale zastanawia. Składałem kompa kumplowi z tą kartą i wszystko ok. ale ciekawi mnie pewna pirdułka. Otóż przy większości kart graficznych w czasie POSTU płyta pokazuje co za kartę ma wpiętą potem procek pamięć itd. Ale w przypadku tej karty monitor nie wyświetla informacji tylko ( no , po 2-3 sekundach) pokazuje się już ładowanko Windowsa. Na wszystkich kartach z jakimi miałem do czynienia dokładnie i elegancko o tu? CZY MICROSTARY TI 4200 TAK MAJĄ i CZY POKAZUJĄ SIĘ PRZY POŚCIE? Aha, monitor to Samsung 757 DFX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Inne tez tak maja. Skasuj dwa pozostale topiki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 No, to lipa :cry: A kumpel tak bardzo chciał by mu przy starcie i jaką ma kartą i procka i dyski pokazało.... chlip. Nie ma na to rady? Tyłek mi zatruje , bo to pedancik i musi mieć tak jak chce. Jeszcze mu przyjdzie do głowy by kartę z tego powodu zmienić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 No, to lipa :cry: A kumpel tak bardzo chciał by mu przy starcie i jaką ma kartą i procka i dyski pokazało.... chlip. Nie ma na to rady? Tyłek mi zatruje , bo to pedancik i musi mieć tak jak chce. Jeszcze mu przyjdzie do głowy by kartę z tego powodu zmienić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Hej. Nie za bardzo rozumiem o co chodzi.... Jak to się nie wyświetla post biosa, z pamięciami, prockiem, wykrywaniem dysków itp itd? To, że nie ma napisu GF4Ti4200 przy włączaniu kompa to jeszcze mogę zrozumieć (u mnie nie ma, ale ja obwiniam za to monitor) ale reszta powinna być i to na pewno nie wina karty... Jaki to komputer? Jaka płyta? Jak wchodzisz do biosa etc. ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Mała sprawa, ale zastanawia. Składałem kompa kumplowi z tą kartą i wszystko ok. ale ciekawi mnie pewna pirdułka. Otóż przy większości kart graficznych w czasie POSTU płyta pokazuje co za kartę ma wpiętą potem procek pamięć itd. Ale w przypadku tej karty monitor nie wyświetla informacji tylko ( no , po 2-3 sekundach) pokazuje się już ładowanko Windowsa. Na wszystkich kartach z jakimi miałem do czynienia dokładnie i elegancko o tu? CZY MICROSTARY TI 4200 TAK MAJĄ i CZY POKAZUJĄ SIĘ PRZY POŚCIE? Aha, monitor to Samsung 757 DFX. Mam Creative'a Ti4400 i też nie ma ekraniku Bios-u VGA. Jednak informacje o procku i pamięci powinny być. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Hej. Nie za bardzo rozumiem o co chodzi.... Jak to się nie wyświetla post biosa, z pamięciami, prockiem, wykrywaniem dysków itp itd? To, że nie ma napisu GF4Ti4200 przy włączaniu kompa to jeszcze mogę zrozumieć (u mnie nie ma, ale ja obwiniam za to monitor) ale reszta powinna być i to na pewno nie wina karty... Jaki to komputer? Jaka płyta? Jak wchodzisz do biosa etc. ? To jest na pewno wina monitora, podłącz jakąś analogową 14 to zobaczycie post z karty, jest na tyle krótki że każdy monitor nie zdąży wyświetlić tego przy starcie. Moje dwie MSI Ti42000 też tak mają na monitorze z podpisu, jak podepnę starą 14 CTX'a to jest post karty. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Hej. Nie za bardzo rozumiem o co chodzi.... Jak to się nie wyświetla post biosa, z pamięciami, prockiem, wykrywaniem dysków itp itd? To, że nie ma napisu GF4Ti4200 przy włączaniu kompa to jeszcze mogę zrozumieć (u mnie nie ma, ale ja obwiniam za to monitor) ale reszta powinna być i to na pewno nie wina karty... Jaki to komputer? Jaka płyta? Jak wchodzisz do biosa etc. ? To jest na pewno wina monitora, podłącz jakąś analogową 14 to zobaczycie post z karty, jest na tyle krótki że każdy monitor nie zdąży wyświetlić tego przy starcie. Moje dwie MSI Ti42000 też tak mają na monitorze z podpisu, jak podepnę starą 14 CTX'a to jest post karty. Pozdr. Nie wiem czy to można zrzucić na monitor(szczerze wątpię). Monitora nie zmieniam od ponad 2lat i np. przy Herculesie GF2 i Gf2Pro BIOS VGa się ujawniał. Obecnie przy GF4 nie ma żadnego info przy POST'ie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Małe sprostowanie bo chyba nagmatwałem. Co do ekranu VGA BIOS to go nie ma, bo jak mówicie MSI tak już ma. Natomiast ekran na, którym widać jaka jest płyta, proc, pamięć, dyski na kontrolerach nie pojawia się tylko po chwili już widać zgrabne logo ładującego się XPeka. Natomiast do BIOSu mogę swobodnie wchodzić normalnym DELETE. Mam wrażenie że poprostu monitor jeszcze nie zdąża się w pełni uaktywnić. Sprawdziłem to wyłączając QUICK MEMORY TEST. Wtedy ekranik wchodzi i widać wszystko co trzeba( sprawdza sobie pamięć ). Chyba więc sprawdzanie konfiguracji jest tak szybkie, że zanim monitor się włączy to już ładuje się winda. Co o tym sądzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Małe sprostowanie bo chyba nagmatwałem. Co do ekranu VGA BIOS to go nie ma, bo jak mówicie MSI tak już ma. Natomiast ekran na, którym widać jaka jest płyta, proc, pamięć, dyski na kontrolerach nie pojawia się tylko po chwili już widać zgrabne logo ładującego się XPeka. Natomiast do BIOSu mogę swobodnie wchodzić normalnym DELETE. Mam wrażenie że poprostu monitor jeszcze nie zdąża się w pełni uaktywnić. Sprawdziłem to wyłączając QUICK MEMORY TEST. Wtedy ekranik wchodzi i widać wszystko co trzeba( sprawdza sobie pamięć ). Chyba więc sprawdzanie konfiguracji jest tak szybkie, że zanim monitor się włączy to już ładuje się winda. Co o tym sądzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Złożyłeś za szybki sprzęt :lol: :!: Monitor nie zdąży się odpalić i dlatego nie możesz zobaczyć ekranu startowego :!: Rada - klawisz Pause/Break przy starcie - a zobaczysz więcej... 2 rada - zmień sprzęt na wolniejszy 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 U siebie mam to samo :lol: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Po prostu przyzwyczajenie do pewnego schematu. Dzięki za wyjaśnienia :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...