WaWrzOL Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 (edytowane) Probuje uruchomic na ta tym Live SDI tak aby sie odpalalo zaraz przy starcie modifikujac /etc/rc.d/rc.local. Niestety komenda configsave nie dziala mimo ze powinna wedluh manuala na stronie slaxa: "It will save all changed files from /root, /etc, /home and /var directories." Ma ktos jakis pomysl? Dodatkowo co ktorys reboot nie mam praw dostepu do plikow i nie moge ich edytowac, mimo ze wlaczylem pelne prawa wszystki uzytkownikom i grupom :blink: Jest to moje kolejne podejscie do linuxa wiec nie bijcie :wink: Gdyby jeszcze tego nie bylo malo net strasznie muli. Transfer na poziomie 3kb i co jakis czas sciaganie zostaje przerywanie a www mieli po kilkadziesiat sekund zanim zaskoczy. Konfiguracje przeprowadzilem na podstawie http://newbie.linux.pl/?id=article&kategoria=4&show=6 Edytowane 28 Lipca 2005 przez WaWrzOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 a nie zastanawiales sie (czyt. nie wytezales makowki) ze to LiveCD i ze zapis jest tylko tymczasowy do pamieci RAM? Chyba ze zapisujesz na podmontowanym fizycznym dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Przeciez napisalem ze stosuje configsave ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 to napisz szczegoly,,przyznam..jestem leszczem we wrozeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Napisalem juz. Jesli nie wiesz o co chodzi to trudno, wypowie sie ktos kto ma Slaxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 to napisz szczegoly,,przyznam..jestem leszczem we wrozeniu 1571510[/snapback] wystarczy odwiedzic www.slax.com (czy org - nie pamietam) configsave ma zapisywac ustawienia na serwerze slaxa... BTW. WaWrzOL - a po wlaczeniu slaxa wydajesz komende zeby ladowal ustawienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Czytalem ale wydawalo mi sie ze trzeba miec jakies chasla? Gdy raz uruchomilem configsave to odtej pory przy kazdym reboocie pyta sie sam czy zachowac ustawinia i analogicznie przy wlaczaniu pyta sie czy zaladowac config (tylko nie wiem skad wie o tym, chyba ze przeszukuje dyski w poszukiwaniu configu). Problem jest taki ze nie zawsze config jest przywracany. Sid a na temat Sdi wiesz cos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Niestety o SDI Ci nic nie powiem za bardzo ;) No może tyle że podobny do mojego nicka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...