Skocz do zawartości
WaWrzOL

Slax - Jak Zapisac Zawartosc Rc.local ?

Rekomendowane odpowiedzi

Probuje uruchomic na ta tym Live SDI tak aby sie odpalalo zaraz przy starcie modifikujac /etc/rc.d/rc.local. Niestety komenda configsave nie dziala mimo ze powinna wedluh manuala na stronie slaxa: "It will save all changed files from /root, /etc, /home and /var directories." Ma ktos jakis pomysl? Dodatkowo co ktorys reboot nie mam praw dostepu do plikow i nie moge ich edytowac, mimo ze wlaczylem pelne prawa wszystki uzytkownikom i grupom :blink: Jest to moje kolejne podejscie do linuxa wiec nie bijcie :wink:

Gdyby jeszcze tego nie bylo malo net strasznie muli. Transfer na poziomie 3kb i co jakis czas sciaganie zostaje przerywanie a www mieli po kilkadziesiat sekund zanim zaskoczy.

Konfiguracje przeprowadzilem na podstawie http://newbie.linux.pl/?id=article&kategoria=4&show=6

Edytowane przez WaWrzOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to napisz szczegoly,,przyznam..jestem leszczem we wrozeniu

1571510[/snapback]

wystarczy odwiedzic www.slax.com (czy org - nie pamietam)

configsave ma zapisywac ustawienia na serwerze slaxa...

BTW. WaWrzOL - a po wlaczeniu slaxa wydajesz komende zeby ladowal ustawienia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytalem ale wydawalo mi sie ze trzeba miec jakies chasla?

Gdy raz uruchomilem configsave to odtej pory przy kazdym reboocie pyta sie sam czy zachowac ustawinia i analogicznie przy wlaczaniu pyta sie czy zaladowac config (tylko nie wiem skad wie o tym, chyba ze przeszukuje dyski w poszukiwaniu configu). Problem jest taki ze nie zawsze config jest przywracany. Sid a na temat Sdi wiesz cos?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi