FumFel_20 Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Siema.Jakoś bardzo mi się podoba ta MOBO.Miał ktoś może z nią styczność?POdobno sam AMD poleca ją do swych proców.MOże ktoś jakąś opinie napisać, bo jestem już prawie na drodze kupienia tej płytki..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Siema.Jakoś bardzo mi się podoba ta MOBO.Miał ktoś może z nią styczność?POdobno sam AMD poleca ją do swych proców.MOże ktoś jakąś opinie napisać, bo jestem już prawie na drodze kupienia tej płytki.....Skladalem ostatnio kumplowi na takiej kompa i powiem, ze plytak jest zajebista, super wydajnosc, dobrze sie podkreca, wiecej njie moge powiedziec, bo uzywalem jej tylko jeden dzien, w kazdym badz razie ja tez bym sobie taka chcial kupic, jest swietna, lepsza nic SOLTEK SL-75FRV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Dzięki za odpowiedź.Z tego wychodzi że tylko zamawiać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Dzięki za odpowiedź.Z tego wychodzi że tylko zamawiać?No fakt, plytka jest very cool!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 ok.W takim razie chyba nic mi nie pozostaje tylko brać.Ale tak dla komfortu psychicznego poczekam niech ktoś jeszcze się wypowie na temat tej mobo :) .Ale mimo wszystko wzięki SpiderMAN!!! POmogłeś mi bardzo. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Co prawda nie mam 7VAX lecz 7VAXP i jest OK. Jestem zadowolony. Jedyny problem jaki z nią miałem to Vcore ale po flash'u Biosu na F6 (obecnie mam F7) Vcore wróciło do normy. Kupiłem to MOBO sugerując się wypowiedziami kolegów z FORUM (Dzięki Panowie) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Co prawda nie mam 7VAX lecz 7VAXP i jest OK. Jestem zadowolony. Jedyny problem jaki z nią miałem to Vcore ale po flash'u Biosu na F6 (obecnie mam F7) Vcore wróciło do normy. Kupiłem to MOBO sugerując się wypowiedziami kolegów z FORUM (Dzięki Panowie) 8)A napisz jeszcze jakie są możliwiści podkręcania proca?Bo mam takiego samego proca jak Ty i troszke podrasować by sie mogło :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Możliwości podkręcania... hmm... Nie za wiele eksperymentowałem :oops: Na razie podkręciłem CPU do 2100, póżniej 2200 dalej nie próbowałem. MOBO ma możliwość zmiany FSB co 1 Mhz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 a dzielnik?a mnożnik?A jak z regulacją napięcia rdzenia i pamiętek? Napisz cosik więcej :) bo mnie to bardzo interesuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Dzielnik 1/5 powyżej FSB 166 MHz. Napięcie rdzenia -> +5%, +7.5% i +10% Napięcie pamiątek -> +0.1, +0.2, +0.3 V Napięcie AGP -> +0.1, +0.2, +0.3 V Nie mam przy sobie instrukcji :!: I nie ma mnie w domu :!: Dlatego tylko tyle. Masz tu linka http://www.giga-byte.com/support/msocketa.htm#7vaxp możesz ściągnąć instrukcję do 7VAX/7VAXP :!: UWAGA poprawiłem tego posta :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbdrag Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 mam tą płytke i niema co się zastanawiac musisz ją miec a podkręcalnosc procków jak dla mnie znakomita to co w podpisie.pozd ( 0 problemów) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Warto to poczekac, i po nowym roku kupic mobo na Kt400a(jezeli wogule bedzie sie tak nazywal ) z obsluga dwukanalowych pamieci DDr . Wiele cennych poprawek ma byc w stosunku do kt400 ,ktory jest pomylka . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 plyta swietna z wzorcowa wydajnoscia:) wyposazenie i cena bija inych konkurentow:) co do ddr 400 to wydajnosc jest mniejsza niz pamiatek ddr 333 ale kto teraz ma i uzywa ddr 400 :) ogolnie w porownaniu do kt 333 - agp razy 8 i wielokanalowy dzwiek:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Warto to poczekac, i po nowym roku kupic mobo na Kt400a(jezeli wogule bedzie sie tak nazywal ) z obsluga dwukanalowych pamieci DDr . Wiele cennych poprawek ma byc w stosunku do kt400 ,ktory jest pomylka . MOżesz mi powiedzieć dlaczego uważasz że to pomyłka?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 ja mam GA-7VAX i na początku mi się nie podobała ale teraz jest coraz lepiej. Jedynie do czego mam zastrzeżenia to napięcie i regulacja napięcia proca, napiecie jest 1,81 nawet z najnowszym biosem a regulacja napięcia symboliczna. No i przydałoby się żeby mnożnik można było zmieniać w Biosie i jeszcze ochrona przed spaleniem wyłącza kompa gdy proc osiągnie 110stopni. Jakie macie temepratury swoich procesorów na tych płytach bo ja mam 56stopni na XP1600, ale może dlatego że Gigabyte czyta temperaturę wprost z proca. Poza tym płyta pozwala bez problemu wykręcić si stabilnie pracować na XP1600@XP2100 co na moim Solteku DRV2 było niemożliwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Hmmm... mam pytanie... czy z na ga-7vax tez trzeba po prostu trafic ja bylo w przypadku ga-7vrx (sporo tych plyt bylo fabrycznie uszkodzonych) czy nie ma juz tego typu rzeczy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Witam Jam mam co prawda VRXP i moim zdaniem jest naprawdę miodna. Optyczne wyjście w dźwięówce 8) . Jest tylko jedna żecz która mnie wqrwia mianowićie po użytkowaniu około 1 miecha, wiatraczek systemowy brzęczy :evil: przez II minuty przy odpaleniu kompa później jak się rozgrzeje jest cicho. Ale i tak płyta jest naprawdę dobra. POLECAM!!!!! Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Witam Jam mam co prawda VRXP i moim zdaniem jest naprawdę miodna. Optyczne wyjście w dźwięówce 8) . Jest tylko jedna żecz która mnie wqrwia mianowićie po użytkowaniu około 1 miecha, wiatraczek systemowy brzęczy :evil: przez II minuty przy odpaleniu kompa później jak się rozgrzeje jest cicho. Ale i tak płyta jest naprawdę dobra. POLECAM!!!!! Pozdrawiam Punek To trzeba wiatraczek przeczyścić bo jak trzaszczy na początku to znaczy że ma troszke kużu :D . Ale dzięki za wszystkie posty.Faktycznie , ustawienia napięć jest troszke inne (dziwne).Ale o tym że mnożnika niemożna zmienić to pierwszo słysze :| .W takim razie se ją zamówie, z tym że bez sieciówki bo mam :) . Jeszcze raz dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 FumFel porównaj sobie GA-7VA, GA-7VAX i GA-7VAXP ta pierwsza różni się znacznie od dwóch pozostałych. Inaczej są rozłożone elementy itd. VAX od VAXP różni się tylko brakiem kilku bajerów ale projekt płyty jest identyczny, natomiast GA-7VA może się różnić jeszcze w czym innym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 FumFel porównaj sobie GA-7VA, GA-7VAX i GA-7VAXP ta pierwsza różni się znacznie od dwóch pozostałych. Inaczej są rozłożone elementy itd. VAX od VAXP różni się tylko brakiem kilku bajerów ale projekt płyty jest identyczny, natomiast GA-7VA może się różnić jeszcze w czym innymNiewiem oco Ci chodzi ale jak patrze na obrazki to widze malitkie zmiany.MOdele 7VA i 7VAX niemają jakiegoś układu po prawej stronie drugiego slotu PCI (podejżewam że to jest układ raid).Wersja 7VAXP ma inny wiatrak :) i w okolicy baterii ma jakiś układzik którego tamte modele niemają.7VAXP w okolicy wtyczki pod którą sie podpina zasilanie do mobo, są jakieś wtyczki, podejrzewam że są to jakieś dodatkowe bajery do dzwięku (ale moge się mylić, i napewno się myle).I ostatnie(chyba), przy pierwszym slocie PCI są też jakieś wejścia/wyjścia, ma je tylko wersja 7VAXP.Ale i tak niewiem co ma znaczyć Twoja odpowiedź :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Niewiem oco Ci chodzi ale jak patrze na obrazki to widze malitkie zmiany.MOdele 7VA i 7VAX niemają jakiegoś układu po prawej stronie drugiego slotu PCI (podejżewam że to jest układ raid).Wersja 7VAXP ma inny wiatrak :) i w okolicy baterii ma jakiś układzik którego tamte modele niemają.7VAXP w okolicy wtyczki pod którą sie podpina zasilanie do mobo, są jakieś wtyczki, podejrzewam że są to jakieś dodatkowe bajery do dzwięku (ale moge się mylić, i napewno się myle).I ostatnie(chyba), przy pierwszym slocie PCI są też jakieś wejścia/wyjścia, ma je tylko wersja 7VAXP. :| 1. Po prawej stronie drugiego slotu PCI - układ VT6306 czyli IEEE 1394. 2. Układzik w okolicy baterii - to RAID :!: 3. W okolicy wtyczki zasilania - sloty: Secure Digital, Memory Stick i Smart Card. 4. We/Wy przy 1 slocie PCI - to audio: Aux_In, CD_In, Sur_Cen i F_Audio. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Aha, Dzięki kolego.NO to tak:IEEE 1394 mi niepotrzebny bo i tak niemam takiego sprzętu co by obsłużył to.RAID, też niepotrzebny bo mam tylko jeden dysk i nie zanosi sie narazie na dokupienie drugiego.A napewno niebede miał żadnego sprzętu na smart card lub memory stick (w przyszłości może tak ale narazie jest mi ta opcja zbędna).Pozatym niebede miał chyba(raczej napewno) kasy na 7VAXP.A co to jest Sur_Cen i F_Audio? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Warto to poczekac, i po nowym roku kupic mobo na Kt400a(jezeli wogule bedzie sie tak nazywal ) z obsluga dwukanalowych pamieci DDr . Wiele cennych poprawek ma byc w stosunku do kt400 ,ktory jest pomylka . MOżesz mi powiedzieć dlaczego uważasz że to pomyłka?? Nie masz takiego zlego kompa wiec poczekaj troche a kupisz przyszlosciowa plyte . Tu masz cytat z testow na Tweaku . "Podsumowanie Wyniki testów mówią same za siebie. Absolutnie nie warto inwestować w KT400. To kolejny chwyt reklamowy VIA. Obsługa AGP 8x i pamięci DDR400 nie jest warta wydawania pieniędzy na trochę niedopracowane konstrukcje (np. Gigabyte). Moim zdaniem lepszy wybór to sprawdzony KT333 który nie ustępuje wydajnością (a najczęściej jest szybszy!!)" Czekaj na Kt400a , jezeli tak sie bedzie nazywalo . Chyba ze zalezy tobie na cenie , to mysle ze Plyty na Kt400 po wydaniu nowego Chipa potanieja jeszcze bardziej . Pozatym duzo ma sie zmienic ,np Barton z 400 Mhz FSB , Kt400a ma juz obslugiwac go ( co za tym idzie dzielnik 1/6 wchodzi w gre . :twisted: ) BTW jezeli musisz teraz kupic mobo , to ta Gigabyte jest ok ( tyle ze ja bym teraz nie kupowal ) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 F_Audio (F_Audio Connector)- "If you want to use Front Audio connector, you must remove 5-6, 9-10 Jumper. In order to utilize the front audio header, your chassis must have front audio connector. Also please make sure the pin assigment on the cable is the same as the pin assigment on the MB header. To find out if the chassis you are buying support front audio connector, please contact your dealer" Sur_Cen - "Please contact your nearest dealer for optional Sur_Cen cable" :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 "Czekaj na Kt400a , jezeli tak sie bedzie nazywalo . Chyba ze zalezy tobie na cenie , to mysle ze Plyty na Kt400 po wydaniu nowego Chipa potanieja jeszcze bardziej . Pozatym duzo ma sie zmienic ,np Barton z 400 Mhz FSB , Kt400a ma juz obslugiwac go ( co za tym idzie dzielnik 1/6 wchodzi w gre . :twisted: ) Taaaaak :!: Czekaj, czekaj aż się zestarzejesz. Wiadomo, że wszystko tanieje z każdym tygodniem. I co chwila wchodzi coś nowego. Możesz jeszcze poczekać na nastepcę KT400a i jeszcze następce jego następcy..... ha, ha, ha..... Po co kupować coś nowewgo :?: Przcież to zaraz nie bedzie aktualne :!: Wait, wait, wait... :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Ehhh facet w kt400 nie warto inwestowac( juz lepiej kupic cos ana kt333 ale wypasionego ) , zobacz ta plyte na Nforce 2 , i wez sie nie udzielaj :) http://www.octools.com/index.cgi?caller=ar...e2/nforce2.html Powiedz co myslisz o takich wynikach w porownaniu z kt400 . ponad 14000 punktow w 3dmarku na Ti4600 :) . Szkoda nie nie odblokowali proca i nie dali na 200 Mhz FSB . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 NO czekać to ja niemoge bo teraz bede miał kase a puźniej chcem zainswestować w coś innego.Akurat ta gigabyte mi do gustu przypadła.Zastanawiałem sie jescze nad tym nforce2 ale prawie nic o niej niewiem.Uneek Eth, angileski rulez!!!Tylko trzeba go znać :D . Xan dlaczego nie warto?? Mi sie wydaje ze ta płyta jest przyszłościowa....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Na http://www.tomshardware.pl/mainboard/01q4/..._nforce-01.html jest napisane że nforce ma fsb tylko do 150 mhz, czyli do podkręcania sie nie nadaje :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Na http://www.tomshardware.pl/mainboard/01q4/..._nforce-01.html jest napisane że nforce ma fsb tylko do 150 mhz, czyli do podkręcania sie nie nadaje :( To nie jest specyfikacja Nforce 2 , dalem linka do testow Nforce 2 i widziales co plyta zrobila za wyniki , plyte nominowali do najlepszej mobo roku :) . Do tego Nforce 2 to zloty sprzet do O/C :) . Pozniej znajde tobie dokladna specyfikacje bo nie mam czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 No tak ale ja chcę płyte do bardzo dobrego O/C a na tomshardware.pl piszą że : cycat : Ekstremalni fani przetaktowywania będą rozczarowani - napięcie rdzenia można ustawić maksymalnie na 1.85 V, natomiast zegar FSB jest ograniczony do 158 MHz.NO ta ja już sam niewiem :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...