Skocz do zawartości
Jet4

Mieszanie Pamięci...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kolega ma zamiar kupić sobie kość 256MB RAM. Narazie wiem tylko ,że ma: Intel Celeron 4A, 2433 (6 x 406) i jedną kość 256 DDR (333 MHz) no-name. I teraz pytanka: Czy jak juz kupić druga kość, to czy jest sens inwestować w cos lepszego, mysle o http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=3&grupa=433 ,czy jak nie bedzie różnicy, to kupic też jakąś no-nanme np. tą kosć Generic za 89zł? Co polecacie? I jeszcze pytanko dla pewnosi - jak jest ta kosc 333MHz, to druga też bedzie tak działać na 333MHz? I czy napewno wejdzie, nie bedzie żadnych problemów że sie nie przyjmie? Z góry thx za odpowiedź - szukałem w szukajce, lecz nie znalazłem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpowie ktoś? Wiem ,ze pewnie głupie rzeczy sie pytam ale szkoda zeby kolega kupił coś do bani/nie weszło mu/niepotrzebnie prepłacił.

Zwłąszcza ,że widze potopic pare rzędó dalej i tam komuś nie poszło do no-name TwinMosy. hmm.. Jakie by były pamięci dobre ,żeby napewno sie nie gryzły? Najlepiej to chyba ta kość Geil, ale jakoś nie jestem pewnien ,że sie może nie gryźć... HELP :] Co ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span>, żeby pasowało, było najwydajniejsze i żeby sie nie gryzło z tą no-name?

Edytowane przez Jet4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO tak. NIe masz nigdy pewności, że pamięci sie nie będa gryzły. To jest loteria - choć większości ludzi pamiątki działają dobrze.

Jeśli on ma 333 MHz 256 to dokup mu drugiego No-Name 256 333 i już. Ja bym tak planował i tak bym zrobił. A najlepiej idź do sklepu z płytą główną i tamtym ramem, niech sprawdzą na miejscu. Chyba, że kupujesz via Allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi