Skocz do zawartości
elwe

Problem Z Dyskiem St3120026a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dzis spotkala mnie rzecz dosyc nieprzyjemna. Podczas normalnej pracy pod win XP pro (SP2) wyskoczyl komunikat o zrzucaniu pamieci fizycznej, po czym zrestartowal sie komputer. Niestety... podczas ladowania systemu pojawia sie komunikat 'błąd odczytu dysku'. Probowalem przeinstalowac system, ale tutaj pojawia sie kolejny problem - komunikat 'instalator nie moze uzyskac dostepu do dysku'. Przegladalem wiele tematow, na wielu forach. Nie znalazlem jednak odpowiedzi, ani antidotum. Czy ktos wie co dolega mojemu 'twardzielowi' i jak ewentualnie mu pomoc?

Pozdrawiam

AP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oczywiście nie musi oznaczać że dysk padł - radze przeskanować jakimiś programami dysk i.... RAM(Tu polecam memtest ;) ). U mnie jak padł RAM to wyskakiwały BSODy odnosnie RAMu, dysku, potem winda wogole sie zaladowac nie mogła...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oczywiście nie musi oznaczać że dysk padł - radze przeskanować jakimiś programami dysk i.... RAM(Tu polecam memtest ;) ). U mnie jak padł RAM to wyskakiwały BSODy odnosnie RAMu, dysku, potem winda wogole sie zaladowac nie mogła...

1573285[/snapback]

Uszkodzenie taśmy też może objawiać się takimi komunikatami.

Sprawdź czy jest dobrze dociśnięta ew. wymień na nową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi