elwe Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Witam, Dzis spotkala mnie rzecz dosyc nieprzyjemna. Podczas normalnej pracy pod win XP pro (SP2) wyskoczyl komunikat o zrzucaniu pamieci fizycznej, po czym zrestartowal sie komputer. Niestety... podczas ladowania systemu pojawia sie komunikat 'błąd odczytu dysku'. Probowalem przeinstalowac system, ale tutaj pojawia sie kolejny problem - komunikat 'instalator nie moze uzyskac dostepu do dysku'. Przegladalem wiele tematow, na wielu forach. Nie znalazlem jednak odpowiedzi, ani antidotum. Czy ktos wie co dolega mojemu 'twardzielowi' i jak ewentualnie mu pomoc? Pozdrawiam AP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Sproboj przeskanowac go HDD REGENERATOREM lub jakims softem ze strony producenta. Obawiam sie ze to moze byc koniec zywotu twojego dysku ale najpierw sprawdz go tymi narzedziami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 To oczywiście nie musi oznaczać że dysk padł - radze przeskanować jakimiś programami dysk i.... RAM(Tu polecam memtest ;) ). U mnie jak padł RAM to wyskakiwały BSODy odnosnie RAMu, dysku, potem winda wogole sie zaladowac nie mogła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 To oczywiście nie musi oznaczać że dysk padł - radze przeskanować jakimiś programami dysk i.... RAM(Tu polecam memtest ;) ). U mnie jak padł RAM to wyskakiwały BSODy odnosnie RAMu, dysku, potem winda wogole sie zaladowac nie mogła... 1573285[/snapback] Uszkodzenie taśmy też może objawiać się takimi komunikatami. Sprawdź czy jest dobrze dociśnięta ew. wymień na nową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...