Bulsky Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Witam, moze to i nieco lamerskie pytanie, ale jak podkrecic gigabytea ga-7vax? W sofcie z cd , cos nie dziala ok , bo mam nadal 1428 (nominalnie 1600+) a bios (F6) po podkreceniu np do 147 wraca do 133. HELP! Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 ja też próbowałem tego softu ale to jedno wielkie G. U mnie XP1600 chodzi bez problemu na FSB158 prz CL2.5 na pamieciach noname Bulsku jakie masz napięcie na procu i jaką temperaturę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Wlasnie... co do napiecia, to bylo tak, ze pierotnie przy biosie F5 mialem ok 1.84, po zalozeniu F6, spadlo do ok 1.78, temp procka teraz ok 53-56 stC. ; chip ok 46-47st C -- sporo :)) Sam nie wiem co mam myslec, bo wybralem celowo te plyte, ze wzgledu na stabilnosci i o/c, tak przynajmniej pisze sie w reckach . MOglbys mi napisac cos na priv na temat ustawien w BIOSie jakie masz, moze i u mnie cos wycisne? Wczesniej mialem K7S6A (ECS), i paradox, na tym ecsie mialem spoxy 1800+ /1900+ bez zaglerki. A tu ??? Help Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 z ustawieniami w BIOSie to trochę kombinowałem bo chciałem włączyć Top Performance na podkręconym procu ale niestety nie chciał działać stabilnie. Ogólnie muszę przyznać że płyta podoba mi się coraz bardziej, choć na początku nieźle się wkurzałem na nią. Dzisiaj rozwiązałem ostatni problem; wysokiej temperatury na procu. Teraz mam cały czas XP1600@XP1900 i temperatura przy wiatraku puszczonym na 12V nie przekracza w stresie 60stopni. Szczcerze mówiąc nie ma co pisać na priva o ustawieniach w BIOSie tylko trzeba samemu poeksperymentować. Muszę odszczekać to wszystko co napisałem na tym forum o tych płytach, są zajebiste i bardzo stabilne w o/c. hauhauhau :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 ;-) ja rowniez przez ostatnie 2 dni zyje cicha nadzieje, ze all bedzie dobrze z plyta.;) W sumie to fakt ze ecs ma lepsze paramentry podkrecania (nie obrazajac nikogo) niz 7vax, jest juz z gory podejrzany. Jak to mawiaja, diabel tkwi w szczegolach , a tutaj w biosie. Pogrzebie wiec, na poczatek od nominalnych ustawien, i zobaczymy co bedzie... Jakies dodatkowe sugestie? :idea: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 oczywiście ctrl+f1 i w biosie masz zaawansowane ustawienia, a mój xp1600 na Solteku DRV2 niechciał iść stabilnie na XP1900, myślałem że to wina pamięci bo mam byle jakie ale teraz na FSB 158 chodzi jak złoto bez żadnych zwiech Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Hejka w nowym dniu;-) Oczywscie jakby to powiedziec moje proby zakonczyly sie klapa, ale raczej z mojej winy. Musialem cos zamieszac, dalem fsb 157, taqktowanie ramu najwolniej i ddr jako 333(to byl chyba blad!);)) Skonczylo sie tym , ze nie wiedzialem czy padl procek, plyta , ram, czy co jeszcze..;)) Brak startu;-( Skonczylo sie na szczescie pozytywnie, bo jak widzisz pisze ze swojego teraz kompa;) Na przyszlosc bede ostrozniejszy... ps. w jaki sposob mozna zbic temperature z procka? w biosie jest jakas opcja albo zamykania albo zbijania temp gdy przekroczy okreslona wartosc , ale ta wartosc wynosi 110 stopni, mam nadzieje ze nie celsjusza :twisted: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unnamed Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Hejka w nowym dniu;-) Oczywscie jakby to powiedziec moje proby zakonczyly sie klapa, ale raczej z mojej winy. Musialem cos zamieszac, dalem fsb 157, taqktowanie ramu najwolniej i ddr jako 333(to byl chyba blad!);)) Skonczylo sie tym , ze nie wiedzialem czy padl procek, plyta , ram, czy co jeszcze..;)) Brak startu;-( Skonczylo sie na szczescie pozytywnie, bo jak widzisz pisze ze swojego teraz kompa;) Na przyszlosc bede ostrozniejszy... ps. w jaki sposob mozna zbic temperature z procka? w biosie jest jakas opcja albo zamykania albo zbijania temp gdy przekroczy okreslona wartosc , ale ta wartosc wynosi 110 stopni, mam nadzieje ze nie celsjusza :twisted: Pozdrawiam no niezly smut z tą temp....ja mialem to samo dalem fsb na 155 i lipa (wyciagalem baterie i poszlo) a jak ty sobie poradziles?...jest na tej plycie jakas zwora do resetu biosa? w instrukcji nie znalazlem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Trudno powiedziec zeby sobie poradzil, ale w tym przypadku system stal sie sprawny po wyciagnieciu i wlozeniu procesora, wczesniejsze podlaczanie nowego zasilacza zakonzczyo sie poraznka. Trzeba bylo od razu baterie out;-) Co do reste cmos, to nie slyszalem o czyms takim, a jedynie o powrocie do stan default w przypadku awarii po ok 20 sek. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 kurna no włąśnie chcem kupić te mobo ze względu na o/c.Czy jest z tym jakiś problem? Zamierzałem mego nowego antka puścić na 166 mhz FSB.Nawed dałem posta na grupe co o teh mobo ludzie myślą i mówią że jest ok więc już sam niewiem :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 FumFel płyta jest naprawdę OK, proce kręcą się jak głupie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 FumFel płyta jest naprawdę OK, proce kręcą się jak głupie.Dzięki a już byłem w strachu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 wcześniej miałem Solteka DRV2 i nie mogłem wejść więcej niż na FSB 152 a teraz bez łaski chodzi na 158 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bARTo_Wu. Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 8) Witam. Mam GA-7VAX, XP 1700+/2100+. Czy ktos moglby mi powiedziec jak flashowac bios z poziomu windy :cry: . Programy mi wywalają cos w stylu "flash protection". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Pajacyk a na tym gigabycie to kiedy się włącza dzielnik 1/5? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Pajacyk a na tym gigabycie to kiedy się włącza dzielnik 1/5?Powyzej fsb 165 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 SpiderMan niestety ma rację Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 SpiderMan niestety ma racjęDlaczego niestety? Chyba o to w tym wszystkim chodzi? Nieprawdaz? Stabilna praca przy wysokim fsb, nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 niby tak ale teraz przy FSB 160 PCI i HDD chodzi na 40Mhz a to dla mnie trochę za dużo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 SpiderMan niestety ma racjęDlaczego niestety? Chyba o to w tym wszystkim chodzi? Nieprawdaz? Stabilna praca przy wysokim fsb, nie?zgadzam sie i jestem bardzo zadowolony że przy takim FSB się włącza dzielnik :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...