hardy99 Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Witam Zamierzam kupić Zalmana VF700 na Radeona 9800 Pro. Chce też zamontować Zalmana ZM32 na chipset płyty głownej. I teraz pytanie czy to sie wszystko zmieści. Mam płyte DFI LanParty UT nF3 Ultra-D. Może ktoś ma płytę z podobnie umiejscowionym chipsetem z ZM32 i jakims Radeonem 9*** z VF700. Prosze o pomoc i z góry dzieki za wszystkie odpowiedzi. Zdjęcie mojej płyty http://www.dfi.com.tw/Upload/Product_Pictu...3%20ULTRA-D.jpg PS. Mile widziane zdjęcia. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Ja mam w podobnym miejscu chipset, Pentagrama QC-80 i NB47J, musiałem przesunąć zalmana mocno na dół chipsetu bo wogule haczył o jakieś kondensatory czy inne badziewie na karcie, a Pentagram wszedł, ale listki radiatorów się lekko stykają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Co do kondensatorów, to one przeszkadzac nie bedą, juz patrzyłem. Bardziej mnie martwi to że moze się nie zmiescic na wysokość, a piłowanie jakos mi sie nie widzi za bardzo. Na oko powinno zostac jeszce kilka mm, ale wolałbym wiedzic dokładnie. Jest jest opcja AC Silencer ATI1 + jakies inne, lecz juz aktywne chłodzenie na chipset. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 ja mam dokłądnie ten sam problem. Już się wacham z zakupem dość długo... Mam zalamana niebieskieog na mostku ;) czyli jeszcze gorzej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 U mnie wygląda to tak: jak widzicie zalman jest przesunięty mocno w dół i prawo. Sądzę że wymiary MSI i DFI oraz Zalmana i Pentagrama są podobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...