PeterMac Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 (edytowane) sytuacja wygląda następująco, kiedy włączam komputer poprostu nie chce sie uruchomić,nie pokazuje sie wogóle ten niebieski paseczek postępu bootowania pod logiem Windowsa, za to pokazują sie jakieś błędy i kolor loga robi sie jakiś różowy i komputer sie restartuje i dalej to samo, mało tego system jest świeży postawiony przed chwilą i niema zainstalowanego niczego, zrobiłem format bo myślałem że to wina moze jakiegoś programu,wirusa itd. aha zawsze sie tak dzieje kiedy wyłącze listwe zasilająca i wtedy uruchamiam komputer, natomiast jeśli zasilanie z listwy jest włączone to niema problemów jak wyżej. i teraz pytanie co to cholera może być :( ręce mi już opadły i niewiem jak to sprawdzić, czy zasilacz czy płyta główna itd. może ktoś z Was mi coś doradzi bede wdzięczny. aha zasilacz jaki posiadam to Chieftec 360-202, płyta dośc stara MSI KT3 Ultra2 na VIA KT333, pamięci Kingston 2x512 DDR400. Edytowane 2 Sierpnia 2005 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Nie kapuję - jak puszczasz prąd przez listwę to jest ok? No to w czym problem? :) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 (edytowane) no w tym że dopóki listwa zasilająca jest włączona to komp sie odpala, jak tylko ją wyłącze np. na chwilke i włącze ponownie i włącze komputer to już sie nieuruchomi przy pasku bootowania nie pokazuje sie ten pasek postępu i pokazują sie jakieś błędy na ekranie to logo Windy zmienia kolor na różowy i komp sie resetuje i tak w kółko dopóki niewyłącze kompa przyciskiem power i włącze ponownie (niewyłączając zasilania na listwie) wtedy sie uruchomi bez problemu, ktoś mi mówił że to wina kondesatorów na płycie głównej, a może zasilacz ? help? Edytowane 3 Sierpnia 2005 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...