kamzi Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Witam Mam dośc dziwny problem. Kumpel dał mi kompa do sprawdzenia bo często mu się sam restartuje. U mnie działa OK. Pytałem go czy restarty zdarzają się jak jest w necie i mówi że jak jest rozłaczony to też się restartuje. Przeskanowałem go kasperskym i nic nie znalazł. Prosze o POMOC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jvt Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam. Wlasnie zaraz ide do kumpla z moim zasilatorem, bo on ma wlasnie takie same objawy, jak napisales. Ja podejrzewam zasilanie (skoki napiecia w gniazdku itp.). Moze inny zasilacz sobie z tym lepiej poradzi. Napisz jaki kumpel ma. Moj kumpel ma Codegena i dlatego jego podejrzewam jako pierwsza przyczyne :lol:. Jak wroce, to napisze, czy pomoglo :D. Pozdro. Edit1: A wlasciwie, to podaj caly konfig, jak mozesz - nic nie zaszkodzi, a moze pomoc ;) Edit2: Wlasnie pisze od kumpla. Wpakowalismy mojego Megabajta i komp smiga bez problemow ;]. W jego przypadku wlasnie byla to wina zasilacza. Pozdrowki :P. Edit3: Aha... u niego komputer zaliczal restarty chwile po wylaczeniu jakiejkolwiek gry 3D. A jak u Ciebie? Edytowane 3 Sierpnia 2005 przez jvt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamzi Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Ja także podejżewam skoki napięcia w gniazdkach. Kazałem mu podłazyc pod gniado z którego zasila kompa jakas lapmke i sprawdzac czy podczas restartu lamka też mrugnie. Zasilacz ma jakiś stary noname który w zasadzie nie powinien uciągnąc konfiguracji (celek 566, 3 kości ramu, 2 napędy optyczne i 2 dyski, sb live) ale wcześniej komp działał bez problemu i u mnie tez chodzi. Speedfun pokazuje napięcia na zasilaczu w normie ale za bardzo temu programowi nie ufam więc będe musiał sam sprawdzić miernikiem. Niewiem jednak jak sprawdzić napecie 3.3V. Jedyna mozliwośc to coś w gniazdku elektrycznym albo walnięta listwa. Jak coś nowego odkryję to dam znac dzieki na szybką odpowiedź POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...