melonowy Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Nie wiem w koncu czy to prawda z tym ze gdy rdzen osiagnie 61*C wydajnosc nagle spada. Przez ostatnia godzine gralem w NFSU2 i rozgrzelem rdzen do takiej wlasnie temperatury i nie zanotowalem zadnego spadku wydajnosci. Bios, hmm wrocilem na czas wakacji do standardowego tylko odblokowalem czujnik temperatury stery orginalne leadteka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 co ja bym dal zeby miec tyle w stressie (po OC) :|. 61 stopni to ja miewam w bardzo upalne dni w idle :) na szczescie ile bym nie podkrecil i jak by goraco nie bylo to temperatura zawsze nie siega wiecej niz 75 stopni. spij spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 na mojej pasywnie chłodzonej karcie mam do 80 stopni i nic sie nie dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 ja mam w idle od 43 do 47*C normalnie, przy tych upalach temp jest w granicach 49 - wszystko zasługa zalmana vf700 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmo$ Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Witam tez mam GF6600 :) i szukam czegos cichego [moze byc pasywne] do chłodzenia go. Mozecie cos podpowiedziec? [chodzi mi po głowie Zalman VGA ZM80D-HP, ale jeszcz nie zdecydowalem, moze ktos go ma] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zalman VGA ZM80D-HP niestety nie wchodzi na GF 6600, przynajmniej na wersje AGP, nie wiem jak jest z PCI-E. Wydaje mi sie ze sensownym rozwiazaniem jest zalaman vf700 alcu/cu lub pentagram XC-80, oba w trybie silent sa nieslyszalne a ich wydajnosc jest duuzo lepsza niz w wypadku rozwiazan pasywnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...