nezol Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 (edytowane) Tak jak w temacie co wybrac ? Eizo L568 czy Fujitsu Siemens P17-2 ? Monitory podobne, ale FJ ma lepszy czas reakcji, lecz jest nowy i nie widze w necie prawie zadnych opinii na jego temat. Natomiast o Eizo mozna duzo artykulow znalezc bardzo pozytywnych. Kontrast, matryca i katy widzenia sa wg statystyk takie same w obu monitorach, tylko czas reakcji jest po stronie FJ. No i jest troche tanszy niz Eizo. Wiec bardzo prosze co wybrac do zastosowan czyli: glownie siedzenie w necie, a od czasu do czasu jakis film. Edytowane 6 Sierpnia 2005 przez nezol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bajus Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 mialem okacje pracowac na L568 i moje odczucia sa bardzo pozytywne, ma bardzo dobre kolory, ultra cienka ramke i super rozwiazana regulacje wysokosci panelu (ktora w moim przypadku jest niezbedna :unsure:) nasycenie poprawne, przewijanie stron/dokumentow wzorowe, smuzenie.. testowalem ostatnio na q3 i momentami widac, ale by je zobaczyc trzeba sie bardzo dokladnie przyjzec 8) co do siemens'a, nie widzialem go w akcji.. dlatego nie moge nic o nim powiedziec poza wygladem, ktorego harmonie psuje pas z glosnikami :? takze (mimo, ze nie wiem jak prezentuje sie FS) polecalbym Eizo, ktorego dodatkowym plusem jest bardzo dobra gwarancja :) a dokladniej L568K, ktorego barwa bardziej mi odpowiada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...