EsiuWWW Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Witam ponieważ temat ostatnio w polskich mediach jest gorący, a pierwsze emocje z nim związane już opadły, tak więc zakładam owy temat. Jakie macie zdanie na powyższe zagadnienie?, jakie według was są obecne stosunki Polsko-Białoruskie?, jaka według was jest przyczyna owego konfliktu? i czy waszym zdaniem jest to wina tylko Białorusi?, czy róniweż polskiej dypolmacji, co według was Polska powinna w tej sytuacji uczynić? Kilka linków (tak na szybko) 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Krótko i nudno Putin ........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Będzie wojna czy nie ? Dla mnie to wszystko jest śmieszne, ale tyrania ZSSR cały czas panuje... Niestety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Witam ponieważ temat ostatnio w polskich mediach jest gorący, a pierwsze emocje z nim związane już opadły, tak więc zakładam owy temat. Jakie macie zdanie na powyższe zagadnienie?, jakie według was są obecne stosunki Polsko-Białoruskie?, jaka według was jest przyczyna owego konfliktu? i czy waszym zdaniem jest to wina tylko Białorusi?, czy róniweż polskiej dypolmacji, co według was Polska powinna w tej sytuacji uczynić? Kilka linków (tak na szybko) 1582365[/snapback] Moje zdanie jest takie, że jest to wina polskie dyplomacji, Polacy tak patrząc jako kraj są niczym ważnym a skaczą do każdego i wszędzie się pchają. Powinniśmy mieć dobre stosunki z każdym krajem, a nie narażać się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Moje zdanie jest takie, że jest to wina polskie dyplomacji, Polacy tak patrząc jako kraj są niczym ważnym a skaczą do każdego i wszędzie się pchają. Powinniśmy mieć dobre stosunki z każdym krajem, a nie narażać się. 1582551[/snapback] Sorry Luks ale znasz sytuacje ze tak piszesz? Przeciez to nie my "zaczelismy" tylko wladze Białorusi, wiec jak mielismy zareagowac? Oj przepraszamy to nasza wina i tego zlego Zwiazku Polakwo ? No sory ja na cos takiego bym nie poszedl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Sorry Luks ale znasz sytuacje ze tak piszesz? Przeciez to nie my "zaczelismy" tylko wladze Białorusi, wiec jak mielismy zareagowac? Oj przepraszamy to nasza wina i tego zlego Zwiazku Polakwo ? No sory ja na cos takiego bym nie poszedl. 1582733[/snapback] Znam tyle co z wiadomości w TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Niestety sprawy polsko -bialoruskie sa bardziej zagmatwane niz sie nam wydaje. Sadze ze Bialorus za mocno trzyma sztame z rosja ktora co tu duzo mowic nas nie za bardzo "lubi". A imperialistyczne zapedy Putina to jest paranoja. Jednej rzeczy nie moge skumac jak nasi politycy notabene pewnie byli PZPRowcy pchaja sie w objecie Rosji ktora nas po raz kolejny zrobi w ch......... Jest to straszne mam nadzieje ze kiedys moze w niedalekiej przyszlosci sie zmieni. PS oby z tego nie wyszedl jakis wiekszy bigos typu konflikt militarny. A swoja droga Polska a raczej jej politycy probuje odgrywac we wszystkim role bez wzgledu na konsekwencje, sporo bylo i bedzie takich przypadkow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Jako że już jestem (po imprezie) moge się wypowiedzieć @Buu Konflikt obecny rozpoczął się po tym jak polski sejm podją uchwałę potępiającą Białoruś za brak demokracji, czego odpowiedzią było.... (wiecie) @luks__pl Częściowo się zgadzam, ale wina leży po obus tronach z większym naciskiem jednak na strone Białoruską @mib Powiem ci nie widze a żeby pchaliśmy się w objęcia Rosji, wręcz przeciwnie kurs naszej polityki jest zderzeniowy z kursem polityki rosyjskiej, Rosjanie chcą poprostu utrzymać wpływy w swocih byłych republikach, my natomista wręcz przeciwnie chceamy a żeby te republiki się w pełni usamodzielniły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 @Buu Konflikt obecny rozpoczął się po tym jak polski sejm podją uchwałę potępiającą Białoruś za brak demokracji, czego odpowiedzią było.... (wiecie) 1583259[/snapback] Wiesz Esiu co innego jest potepienie, kazdy moze potepiac, a co innego wydalanie dyplomatow, aresztowania dzialaczy "partyjnych" i tym podobne. Nie przecze ze Polskie wladze pchaja sie niewiadomo gdzie, ale co mieli zrobic? przeciez na Białorusi zyje ( jezeli dobrze pamietam, a jezeli nie to mnie poprawcie ) 400k ludzi pochodzenia Polskiego. Przeciez to glownie o nich chodzi. Wiem wiem powiecie ze dodatkowo o pokazanie "sily" politycznej jaka "dysponuje" Polska, moze tak a moze nie. Powiem jedno co sie stalo to sie nie odstanie, a to co teraz wyprawiaja Białoruskie władze wola o pomste do nieba. Chca blokady gospodarczej/politycznej ze strony UE? przeciez juz francja powiedziala ze zrobi to co Polska postanowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cavemanpg Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Przecież Polska nigdy nie miała dobrych stosunków z Rosją (Łukaszenka słucha Putina). Cała ta sutuacja to sondowanie reakcji UE w takiej sytuacji przez prezydenta Fedracji Rosyjskiej, czysta gra polityczna. Moim zdaniem nie należy nic robić, po prostu zlać ich. Efektów jakiejkolwiek działalności i tak nie będzie (poza pogorszeniem sytuacji Polaków w Rosji i na Białorusi), a Putin osiągnie swój cel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Przecież Polska nigdy nie miała dobrych stosunków z Rosją (Łukaszenka słucha Putina). Cała ta sutuacja to sondowanie reakcji UE w takiej sytuacji przez prezydenta Fedracji Rosyjskiej, czysta gra polityczna. Moim zdaniem nie należy nic robić, po prostu zlać ich. Efektów jakiejkolwiek działalności i tak nie będzie (poza pogorszeniem sytuacji Polaków w Rosji i na Białorusi), a Putin osiągnie swój cel. 1583442[/snapback] Moim zdaniem się mylisz Łukaszenko słucha Putina, ale nie mozna powiedzieć iż jest to marionetka która realizuje polityke Kremla, Łukaszenko realizuje w znacznej mierze swoją polityke, trzeba pamiętać iż był ona dykatorem już za Jelcyna, przecież po co powstał ten cały ZBiR (Związek Białorusi i Rosji) Łukaszenko uważał iż po połeczeniu się obydwu państ będzie mieć szanse objąc prezydenture nad obydwoma państwami, gdyz w na tle pijaka Jelcyna, dla przeciętnego Rosjanina tęskniącego za ZSRR jawił się w miare przyzwoicie, plany te pokrzyżował właśnie Putin dlatego integracja obydwu krajów praktycznie stanęła w miejscu i jak do niedawna uważało się (komentatorzy) iż Białoruś z Rosją się połaczy to dziś nikt już o tym nie wspomina, natomiast no Putina Łukaszenko jest skazany, gdyż kraje jest ekonomicznie od Rosji zależny, pozatym tylko w Rosji jest on przyjmowany @Buu Masz rację, chodzi mi tylko iż tą uchwałą skierowaliśmy oczy prezydenta Białorusi na nas, w wyniku czego cierpi mniejszość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cavemanpg Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Nie wiem czy pamiętasz skad się wziął Putin. Został mianowany premierem przez Jelcyna (tak trochę znikąd) i tak naprawdę wyznaczony na następcę. Także nie można oddzielac tego co się działo z Jelcyna od czasów Putina bo są oni mocno powiązani. Co do Jelcyna. Pijak nie pijak, ale rządził twardą ręką (jak zresztą każdy władca w Rosji który miał coś do powiedzenia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...