Harryztybetu Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Witam wszystkich niedawno wpadła w moje ręce kamera Sony HC19E z poleceniem zgrania z niej filmu na compa, rzeczy wydawała się banalna, podłączyłem wszystkie kable, zainstalowałem soft... włączam sonowy USB streaming tool, ściąga mi film na dyski (dość wolno, ale co tam) no i wszystko było by ładnie, gdyby nie jakość (jest słaba, powinna być chyba lepsza) i rozmiar (30 min filmu coś koło 8 GB!!!!). Co mogę z tym zrobić? dużo ważniejszy jest rozmiar, chociaż jakość też istotna... Virtual Dub nie działa jak powinien, kompresuje minimalnie... nie ma jakiegoś softa, który by od razu kompresował przy ściąganiu z kamery? za każdym razem trzeba będzie się tak męczyć? proszę o pomoc i czekam na odpowiedzi, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harryztybetu Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 robię refresh... może jednak ktoś pomoże, to ważne... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 A jakie kodeki masz poinstalowane w systemie ?? :> Jak kompresowałeś materiał z kameri jakimi kodekami ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harryztybetu Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 w systemie mam standartowe - od dźwięku ac97, od obrazu divixy podstawowe, xvidy... coś tam jeszcze, nic szczególnego w każdym razie. z kamery zgrywałem standartowym oprogramowaniem sony, które było przy kamerce... znasz może jakiś program osobny od tych rzeczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Do zgrywania raczej chyba nie ma ;/ ale spróbuj przerobić na inny format virtualdubem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekp Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 po pierwsze zgrywaj nie przez usb tylko fireWire, usb nadaje się do nieruchomych obrazów, po drugie do zrzutu użyj http://www.scenalyzer.com/main.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harryztybetu Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 dzięki bardzo, ten scenalyzer bardzo fajny, tylko że nie chce działać z kamerą... mówi, że the capture device does not seem to be a DV device... a przecież jest :/... mam kamere Sony DCR-HC19E, mini DV... może jakiś pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...