Skocz do zawartości
Kain.

Dzielenie Astera Przez Router D-link 604

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Najmocniej przepraszam iz robie jeszcze jeden z wielu takich tematow, ale przeczytalem chyba wszystkie jakie tutaj sa i mam wiecej pytan niz odpowiedzi....

Mam net w AsterCity w pakiecie twoj dom (786 czy jakos tak), router D-link 604, modem standardowy Tearyon TA-202.

Jesli pomine router to na kompie wszystko smiga pieknie, gorzej jak wstawie router.

Jest wtedy siec, drukarka sieciowa dziala, wiec kabelki sa napewno dobrze podlaczone.

Niestety nie ma netu :mur:

Jak prawidlowo skonfigurowac router?

Niekturzy pisza by wybrac IP dynamiczne, inni jeszcze co innego. Ja prubowalem z dynamicznym, stalym i PPPoE i nic :-|

Kolejna sprawa z czyms co zwie sie MAC... co to jest? z kad to ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>?

Poprostu. Jak wszystko skonfigurowac by dzialalo? jak przejsc przez ustawienia krok po kroku?

Czy oraz jak sie zabezpieczyc by aster w miare mozliwosci nie wykryl innych kompow :wink:

Co jak co ale dodatkowych 30zl miesiecznie za 2 ip nie usmiecha mi sie placic :angry:

Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz spisać Mac Adres z karty sieciwej w kompie i wklepać na routerze jako mac portu WAN ..... MACa możesz sprawdzić komendą "ipconfig /all" .. Szczegółów nie podam, bo Dlinka ostatnio widziałem pół roku temu... Przy okazji - uważaj nie ten sprzęt, uwielbia się krzaczyć :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi