operate71 Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 (edytowane) Swego czasu naszła mnie ochota na zabawy z biosem mojej karty Radeon 9500PRO 128. Zmieniłem na taki, co zrobi z niego 9700.. uwzględniłem, przy wyborze czas pamięci. Po moich zabiegach, ktore zapewne wykonywałem beztrosko oraz przy udziale podkręcaczy tweaka karta i owszem stała sie wydajniejsza ale temperaturka na pamięciach poszła w góre ( od czego radiatorki ). Ale nie napisałem tego wywodu, jak mi się wydaje, bez powodu. Problem moze byc związany własnie ze zmianą biosu. Sprawa jest bardzo dziwna.. jak z Archiwum X !!!! Poważnie. Odtwarzając filmiki np avi, jakies divxy albo dvd widzać zielone pasy.. i co najlepsze, że tylko na plikach *.mov tego nie ma !!!! Co lepsze... okazuje się, że np w Windows Media PLayerze zaznaczając np dwa pliki z obrazem i puszczając je oglądamy je po kolei dalej jest syf na ekranie... ale po przesunięciu suwaczkiem pierwszego pliku prawie do konca i puszczeniu ...następny plik wideo jest odtwarzany bez tego zielonego nalotu. Wiem, że co niektórzy umierają ze smiechu ale to jest możliwe :) powaga pomocy ps. nie zrobiłem backupu biosu ..ehh Edytowane 7 Sierpnia 2005 przez operate71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DERSiK Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 tutaj: http://www.techpowerup.com/bios/ masz pokaźną baze biosów, dopasuj sobie bios do pamięci i co najwyżej jak masz jakąś firmówke to do firmy. też mam 9500 pro 128 i się bawiłem ze zmianą biosów na 9700 ale ogólnie bardziej mi się grzał, niż na normalnym kręceniu. bez zmiany biosu wyciąga mi gpu 370 a pamięci 680 (z radiatorkami są) POZDRO! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...