Skocz do zawartości
Boxer Edward

Zamiana Athlona2600 Na...no Właśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Mój konfig to ten w podpisie i chciałbym go chyba zmienić :wink: Po pierwsze chciałbym go sprzedać w postaci MOBO+A2600+Pentagram, no i pierwsze pytanie za ile??Może 550zl??Po drugie mam 100zl w kieszeni...wiec razem by juz bylo ok.650zl :D No i główne pytanie na co to zamienić(prosze o odnośniki,ale niekoniecznie)???Chciałbym platforme przyszłościową od AMD , lub Intel też ewentualnie wchodzi w rachubę <_<(tylko jakia zestaw przyszłościowy Intela za powiedzmy 650 zł :wink: )Jeszcze jedno , prosze o jakiśeś podkręcalne zestawy!!To ważne.

P.S A może zostać na tym zestawie, zmienic zasilacz, pamieci i chlodzenie(podkrecic ładnie) i poczekac z półtora roku, aż dwurdzeniówki i Longhorn(Vista) zadomowią się na dobre i dopiero zmienic kompa??Jednakże korci mnie mysl o jakimś A64, który chyba na przyszłośc da radę.......sam już nie wiem.Z góry dzięki za pomoc B) !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano, za 650 zł kupilby jedynie selekta Venice i troszke by mu moze zostało na płyte. IMO nie warto na AMD64 z taką kasą na razie. No chyba, że s754. Ja bym w starym zmienił ram, ten zasilacz i na jakiś większy wiatrak. Może dysk szybszy na S-ATA z NCQ i będzie naprawdę super sprzęt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co są do wyboru kolory tekstu??Żeby trochę urozmaicić tę czerń na forum:D Sprawdzałem na Allegro i tam ceny są strasznie zamotane!!Najczęściej dokładają jeszcze RAM(no w sumie ja też mogę) i najczęściej są to Semprony:(A może nowe Celerony 64bit??Tylko jak sie ma ich wydajność?Moze macie jakieś linki do stron??Ja widziałem 2800 64bit BOX za 400zl, tylko czy to nie bedzie czasem słabsze od mojego obecnego proca....ehh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedzi.Ja postanowilem , że pozbieram jeszcze troche $$$ i kupie tego procka ("http://podzespoly.idg.pl/news/81662.html")+Płytke główną MSI tą o której pisaliście(u mnie w miescie kosztuje 229zl B) ).Patrzcie na mozliwosci tego proca!!!On jest wyje...w kosmos.Na Gigabyte'cie osiąga 2,55, czyli kres FSB na tej płycie, a co bedzie na MSI Neo FSR :D :D :D Chyba jak tam pisali około 2,8Ghz!!I jak myślicie że to dobry pomysł??Z tym sprzetaem posiedze jeszcze z 2 miechy , a potem do kosza :wink: .Prosze jeszcze o jakies dobre chlodzenie pod 754(linki) do 100zlmax(nawet zl wiecej!!).Jeszcze raz dzieki..Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi