Michał1 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Otoz z mojego dysku z miejsca w ktore sie wpina tasme "wypadł" jeden bolec i mam duze problemy ze zgrywaniem plikow na inne dyski. Ogolnie praca w windowsie jest ok. raz sie tylko zawiesil :). i teraz sie zastanawiam jak go z powrotem tam wpiac, moze Wy mi pomozecie?, bede wdzieczny. Watpie zeby takie pomysly jak "sklej go kropelka" pomogly ale moze..Niestety dysk nie jest juz na gwaracji a szkoda by bylo 40 GB.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 ten bolec jest dosyć długi więc można go zastąpić.Nie cały bolec ale jak dobrze przymieżysz to na styk możesz zrobić.Urzy ć można np. kawałek igły do szycia, wsadzić, a z drugiej strony(tam gdzie już te bolce się zaginają jakos połączyć i obkleić np.kropelką(tylko muszą być styknięte) albo krople pasty do corektu ścieżek na płycie drukowej.Kiedyś miałem podobną sytuacje ale z wejściem zasilającym na dysku.POstąpiłem tak samo jak tu napisałem.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Wsadź nóżke od pinezki w taśme dysku. Patent sprawdzony. Ja u siebie nie mam już dwóch bolców (na szczęście jeden to masa, a drugi IDE Reset więc potrzebne nie był :wink:). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Też można :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Otoz z mojego dysku z miejsca w ktore sie wpina tasme "wypadł" jeden bolec i mam duze problemy ze zgrywaniem plikow na inne dyski. Ogolnie praca w windowsie jest ok. raz sie tylko zawiesil :). i teraz sie zastanawiam jak go z powrotem tam wpiac, moze Wy mi pomozecie?, bede wdzieczny. Watpie zeby takie pomysly jak "sklej go kropelka" pomogly ale moze..Niestety dysk nie jest juz na gwaracji a szkoda by bylo 40 GB..szpilka zalatwia sprawe rewelacyjnie, a jak potrafisz precyzyjnie lutowac to mozesz to heftnac delikatnie cyna i po bolu, al w przeciwnym wypadku nie ruszaj nic. UWAGA!!! Redakcja nie ponosi odpowiedzialnosci za szkody powstale w wyniku niewlasciwej interpretacji tresci zawrtych na tej stronie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Hehe u mnie tez jeden bolec wypadl od ciaglego wyrywania tasmy , ale dysk chodzi tak jak przedtem wiec pewnie to jeden z tych o krorych pisal e!Gr00bY :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Dokładnie to nie mam dwóch skrajnych bolców. Padły one oczywiście ofiarą podłączania/odłączania dysku co dwa/trzy dni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 zdabadz jakis uszkodzony dysk i wymien cale gniazdo (troche lutowania bedzie;) albo oddaj dychol do serwisu i Ci wymienia zlacze na nowe i po problemie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 a tak btw to w dysku samsunga 20 gb 5400 rpm urwala mi sie kiedys 1 nozka i dzialal wiec moze i ta urwana szpilka nie spowoduje zaklocen pracy dysku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 a ty jak sie nazywasz - BOLEC, stolec, kolec? twoj pitbull wyglada jak jamnik,ruszasz sie jak pier.... rezus i pokazujesz mi film z facetem w lodce ... ;) siakos tak to szlo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 heh u mnie tak u e!Gr00bego w imb 13,5 gb wylamały sie 2 skkrajne bolce z prawej strony a dyskowi nic hula u kumpla do dzisaj :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Znajomy uj**** 1 bolec w Seagacie 80GB i mu dysio chodzi w PIO 0 :) Caly dzień dane backupował :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 ja zamiast jednego bolca wsadzilem kawalek nozki od zszywki z tym ze na MOBO ;) dziala bez zarzutu. aha i to gniazdko bylo od FDD :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OBcY Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 ja urwalem 2 nozki od mojego p4, dziala ale ma zasilanie 1,07V :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Ja pół roku temu wyrwałem jeden pin (bolec) z IBM`a 307045 46GB, niestety od tamtej pory się do mnie nie odezwał. Chyba było jakieś zwarcie gdyż jeden krzem nagrzewał się do 50stopni. Jeżeli ten dysk nie padł przez wyrwanie pina to napewno dobiło go uderzenie z góry słuchawką telefoniczną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 dzieki wam bardzo, ale problem jest wiekszy niz mi sie wydawalo. Zrobilem to jak radziliscie ze szpilką i bylo by dobrze, gdyby sie dało jakos "styknąć" tą szpilke z takim drucikiem (on byl połączony z urwanym bolcem) i mam dobre pare minimetrow luzu, a szpilki ani drucika nie jestem w stanie wygiąć, a z lutowaniem tez chyba bylo by ciezko ( za mało miejsca) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Ja pół roku temu wyrwałem jeden pin (bolec) .a tak przy okazji to dzieki za normalną nazwe mojego "bolca" :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 No to problem znaleść dłuższą pinezke ? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 No to problem znaleść dłuższą pinezke ? :wink:nie o to chodzi. Urwany kawalek drucika jest jakby wyżej niz pineska, przydałoby sie dłuża pineske ale zagiąć, ale gdy zagne to jej nie włoze, a jak włoże to nie moge zagiąć :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Michał dobrze mówi. U mnnie było podobnie. Drucik zaginał sie w kilku miejscach, że napevno ręcznie nie dałoby się tego wsadzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 A kombinerkami nie zagniesz końca? Po kombinuj trochę. Co sie nie da jak sie da :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 niestety ale kombinerkami nie zagne do konca tego urwanego pina i obawiam sie ze po za oddaniem dysku do serwisu nic sie nie da zrobic, ale chyba go tam nie dam bo jak na razie bez tego pina wszystko dziala, oprocz diody ktora informuje czy dysk pracuje. A tak przy okazji to nie wiecie gdzie mozna sprawdzic ktory pin za co odpowiada? pzdr, Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 wlasnie urwalem bolec w nagrywarce. nie dziala. poza tym cos plyta gl. tez zaczela marudzic po tej akcji... pech. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...